ПРОДУКТИ
Кошница

Акомодин капс. Х 30

Акомодим капс. Х 30
Акомодин капс. Х 30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a7098
23.20лв.
Купи

Акомодин за очи

хранителна добавка, с формула съдържаща антиоксиданти, минерали, витамини и мастни киселини. Акомодин спомага за облекчаване на замъгленото зрение и напрежението в очите и за по-бързото възстановяване на зрителната функция. В подкрепа на очното здраве при продължителна работа на компютър, четене и взиране в тъмното, шофиране на дълги разстояние и други дейности, изискващи интензивен фокус. 

 

Състав:

Магнезиев оксид (60% магнезий): 186,32 mg
Калиев хидрохлорид (52,44% калий): 156,67 mg
Ацетил Л-карнитин HCl: 90 mg
Астаксантин 5% (Haematococcus pluvialis): 60 mg
Витамин С (L-аскорбинова киселина): 40 mg
Коензим Q10: 30 mg
DHA ORIGINS® 170 – P (170 mg/g докозахексаенова киселина от Schizochytrium sp.): 30 mg

Спомагателни вещества: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, силициев оксид – емулгатори.

Активни съставки:

  • Магнезий - за поддържането на функционалната и структурната цялост на жизненоважни очни тъкани като ретина, роговица и леща.
  • Калий - допринася за стартирането и спирането на мускулни контракции. При ниски нива на калий, балансът може да бъде нарушен, което да доведе до продължителни и неконтролирани контракции. Магнезият и калият са изключително важни за редица функции в тялото като електрическа стабилност на клетките, предаването на нервни импулси, поддържане целостта на мембраните и мускулната контракция.
  • Ацетил-L-карнитинът - допринася за производството на енергия и важен за очните тъкани, където има клетки с мускулно естество, улеснява метаболизма на въглехидратите и окисляването на мастните киселини.
  • Коензим Q10 - важен е за очната функция и енергия.
  • Астаксантин - антиоксидант, действа релаксиращо върху цилиарния мускул. 
  • Витамин C - е с най-високи концентрации в окото. Допринася за защитата на протеините на кристалната леща от окисляване. Подпомага елиминирането на свободните радикали в ретината и спомага за по-бързото зарастване на рани в роговицата. Витамин C увеличава нивата на глутатион и инхибира липидната пероксидация.
  • DHA - допринася за правилното функциониране на структурните елементи на цилиарното тяло. DHA е основен липид в тялото. Допълнителният му прием подпомага функциите на ретината, възстановяването на зрителната острота и сензорното развитие. Допринася за поддържането на слъзния филм и повишава секрецията на сълзи.

 

Начин на употреба:

Препоръчителната дозировка е по 2 капсули Акомодин на ден през първите три месеца, след което преминаване към прием на 1 капсула дневно.