ПРОДУКТИ
Кошница

АКТИВА ПЛЮС ВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ КАПС. Х 30

АКТИВА ПЛЮС ВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ КАПС. Х 30
АКТИВА ПЛЮС ВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ КАПС. Х 30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a9364
15.58лв.
Купи

АКТИВА ПЛЮС ВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ

Хранителна добавка за адекватно снабдяване с всички необходими хранителни вещества при планиране, по време и след бременност. Витамини за бременни Актива Плюс помагат за безпроблемния растеж и развитие на плода. Activa Plus Витамини за бременни съдържат Калциев Л-Метилфолат, който е активната и най-усвоима форма на витамин В9, без да е необходимо да се метаболизира в организма. Превръщането на фолиевата киселина в L-метилфолат е сложен и многоетапен процес, който при повече 12% от жените не може да се осъществи поради генетичен ензимен дефект. Витамини B1, B2 и B6 и Ниацин (В3) – имат съществена роля за нормалното функциониране на нервната система. Помагат за добрия метаболизъм в организма, подсилват имунната система, намаляват усещането на отпадналост и умора. Витамин B9 – важен за развитие на невралната тръба и нервната система на бебето. Необходим за деленето на клетките и растежа и развитието на плода. Витамин B12 – допринася за образуването на червени кръвни телца, участва в процеса на делене на клетките и за нормалния метаболизъм на хомоцистеина. Витамин А – подсилва имунната система, помага за здравето на кожата и има антиоксидантно действие. Витамин C – подсилва имунитета, подобрява метаболизма и производството на енергия, увеличава усвояването на желязото и защитава клетките от оксидативен стрес. Витамин D – помага за усвояването на елемента калций, намалява шанса за развитие на болести на сърцето, намалява шанса за постродилна депресия, помага за поддърцането на здрави кости, стави и мускули. Витамин Е – намалява оксидативния стрес, предпазва кожата от изсушаване, бори се с възпалителните процеси. Биотин (В7) – помага за добрия метаболизъм на хранителните вещества и производството на енергия, за здрава нервна система, коса, кожа и лигавици. Пантотенова киселина (В5) – помага за намаляване чувството на отпадналост и умора, повишава когнитивните функции и подобрява метаболизма. Желязо – помага за образуването на хемоглобина в кръвта, както и за здравословния растеж и развитие на плода. Магнезий – отговаря за над 600 процеса в тялото, важен за мускулите, нервната система и възстановяване на енергията. Цинк – помага за поддържането на добър хормонален баланс, пълноценна работа на имунната система, участва в процеса на възстановяване. Йод – важен за доброто развитие на мозъка и нервната система на плода при бременност и за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Мед – участва в синтеза на хемоглобин и някои ензими, помага за усвояването на желязо в организма, повишава имунитета и предпазва организма от инфекции. Манган – подпомага нормалния растеж, развитието и формирането на костните и хрущялните тъкани. Activa Plus Витамини за бременни поддържат хормоналния баланс и подсилват имунитета. Намаляват чувството на отпадналост и умора. Доставят нужните витамини и минерали в периода на кърмене.

 

Състав:

 

Активни съставки:

Калциев L - Метилфолат - 400 μg;

Фолиева киселина - 200 μg;

Витамин В1 - 1,5 mg;

Витамин В2 - 1,6 mg;

Витамин В6 - 2,2 mg;

Витамин В12 - 2,7 μg;

Витамин А - 1,5 mg;

Витамин С - 20 mg;

Витамин D - 10 μg;

Витамин Е - 12 mg;

Ниацин - 20 mg;

Биотин - 100 μg;

Пантотенова киселина - 10 mg;

Магнезий - 30 mg;

Желязо - 15 mg;

Цинк - 5 mg;

Мед - 1 mg;

Йод - 150 μg;

Манган - 1 mg.

 

Помощни вещества:

пълнител: целулоза, сгъстител: натриева карбоксиметил целулоза, магнезиеви соли на мастни киселини, стабилизатор: хидроксипропил метилцелулоза, емулгатор: полиетилен гликол, полисорбат 80, антислепващ агент: талк. 

 

Начин на употреба:

Бременни или кърмещи жени, както и жени планиращи бременност могат да приемат по 1 таблетка на ден с чаша вода на пълен стомах.