ПРОДУКТИ
Кошница

АКУТИЛ КАПС.X30

АКУТИЛ КАПС.X30
АКУТИЛ КАПС.X30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 535
27.35лв.
Купи

АКУТИЛ 

 

Акутил на английската фармацевтична компания Ефамол представлява многофакторен подход към забавяне процесите на стареене на мозъка и когнитивни нарушения. Съдържа комплекс от добре познати субстанции, който позволява иновативен и цялостен подход към леките когнитивни нарушения и поддържането на функциите на мозъка. Омега-3-мастните киселини, и особено докозахексаеновата киселина (DHA), са важни съставки на невронната мембрана (нервните клетки), която е фундаментална за обработването на информацията в мозъка. Предлага се в опаковка от 30 капсули.

• Ейкозапентаеновата киселина (EPA) играе важна роля за производството на вещества с активни функции в имунните и възпалителни процеси.

• Фосфатидилсеринът (PS) също е важна съставка за невронните клетъчни мембрани, необходима за осигуряване на ефективно предаване на нервните импулси.

• Витамин B12 и фолиевата киселина помагат за запазване целостта на клетките и оптимизират нервния метаболизъм. Заедно тези две вещества помагат да се защити мозъкът от потенциално вредните ефекти на едно вещество, наречено хомоцистеин.

• Витамин E играе важна роля за защитата на различни тъкани, особено мозъчни тъкани, от химическите реакции на пероксидацията, която може да се получи от различни нормални метаболитни процеси и хексогенни токсични агенти. Ако съединенията, получаващи се от пероксидацията, не бъдат неутрализирани, това може да допринесе за преждевременното остаряване на клетките. Освен тези антиоксидантни свойства, нуждата от витамин Е се повишава при лица, които консумират храни, богати на полиненаситени мастни киселини. Компонентите на гинко билоба също имат важни антиоксидантни свойства. Те помагат и на паметта, особено краткотрайната памет.

В какви случаи трябва да приемате Акутил?

Акутил е естествена защита, която спомага за поддържане на мозъчната функция, особено при възрастни хора или лица, подложени на стрес/ умствено претоварване (например студенти по време на изпитна сесия), когато недостигът на хранителни вещества може да има съществен ефект.

 

Състав:

 Състав:  в 1 капсула 
 Рибено масло - 500 mg 
 Омега-3 мастни киселини - 350 mg 
 Докозахексаенова киселина250 mg 
 Ейкозапентаенова киселина40 mg 
 Екстракт от гинко билоба60 mg 
 Фосфатидилсерин15 mg 
 Витамин Е (d-алфа-токоферол)5 mg 
 Фолиева киселина250 ?g 
 Витамин В125 ?g 

 

Начин на употреба:

Препоръчителната дневна доза е 1 капсула (0,9 g), приемана по време на или след хранене, с безалкохолни напитки.