ПРОДУКТИ
Кошница

АЛЕРГОЗАН унгвент 18 гр.

АЛЕРГОЗАН унгвент 18 гр.
АЛЕРГОЗАН унгвент 18 гр.
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 129
7.50лв.
Купи

АЛЕРГОЗАН унгвент 18 гр.

 

съдържа активното вещество хлоропирамин от групата на т.нар антихистамини. Той притежава добре изразено противоалергично действие. Приложен върху кожата потиска сърбежа, премахва зачервяването, отока и обривите. Алергозан маз се използва при ухапване от насекоми; контактен дерматит и други сърбящи дерматози (възпаление на кожата); обрив и сърбеж при различни алергични състояния, които не се проявяват върху обширни кожни участъци.

 

СЪСТАВ

В една туба маз се съдържат:

 

Лекарствено вещество:

 

Chloropyramine hydrochloride - lg

 

Помощни вещества:

Бял вазелин, Ланолин и Цетилов алкохол.

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА

Алергозан под формата на маз е антиалергичен продукт.

ПОКАЗАНИЯ

В кои случаи може да се прилага Алергозан маз?

* ухапване от насекоми

* контактен и локализиран дерматит

*обрив и сърбеж при различни алергични състояния без манифестна изява

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

В кои случаи не трябва да се прилага Алергозан маз?

Алергозан не се прилага при пациенти с анамнестични данни за свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Кога трябва да се прилага с повишено внимание Алергозан маз? Не се препоръчва прилагането на продукта върху обширни кожни участъци, нарушена цялост на кожата и при изгаряния.

Не се препоръчва при остри кожни реакции и такива с подмокряне.

При бременност и кърмене Алергозан маз може да се прилага, но само по преценка на лекуващия лекар.При локално приложение Алергозан маз не се резорбира и не оказва влияние върху активното внимание, способността за шофиране и работа с машини.

Какви други лекарства повлияват действието на Алергозан маз?

Няма данни за взаимодействието на продукта с други средства при локалното приложение. Въпреки това не се препоръчва употребата на други лекарства за локално приложение едновременно с Алергозан маз.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

При възрастни и деца (от кърмачета до 18 години) - намазват се поразените участъци на кожата с тънък слой от мазта 2-3 пъти дневно. Продължителността на прилагането е не повече от 5 дни.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Какви нежелани реакции могат да настъпят при прилагането на Алергозан маз?

При локалното приложение на Алергозан маз е възможна появата на сърбеж или дразнещо действие, които бързо преминават.В отделни случаи е възможна появата на алергичен дерматит или други кожни алергични реакции.Общорезорбтивни или системни ефекти при локалното приложение на продукта не са наблюдавани.

СПЕЦИАЛНИ УКАЗАНИЯ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

Не са наблюдавани случаи на предозиране на продукта при локалното му приложение.

ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

В оригинална опаковка на сухо и защитено от светлина място при температура под 25°С.Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

СРОК НА годност

Три години от датата на производство.Да не се употребява след изтичане срока на годност!

ДАННИ ЗА ОПАКОВКАТА

Маз 1 % в алуминиева туба 18 g. Всяка туба се поставя в картонена кутия заедно с листовка с указания за употреба. НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ Без лекарско предписание.