ПРОДУКТИ
Кошница

АМБРО 30МГ ТАБЛ.x 20

АМБРО 30МГ ТАБЛ.x 20
АМБРО 30МГ ТАБЛ.x 20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2895
6.31лв.
Купи

Амбро 30 мг при кашлица - Sandoz

Лекарствен продукт, който се прилага за освобождава не на секрета при белодробни заболявания, свързани с образуването на вискозен секрет (експекторант).
Също така Амбро се използва при секретолитична терапия на остри и обострени хронични заболявания на бронхите и белите дробове, придружени с вискозен секрет.

Начин на употреба:

Възрастни и деца над 12 години - 1 таблетка 3 пъти дневно през първите 2-3 дни (30 mg ambroxol hydrochloride 3 пъти дневно), след което се приема 1 таблетка 2 пъти дневно (30 mg ambroxol hydrochloride 2 пъти дневно).

Деца от 6-12 години - 1/2 таблетка 2-3 пъти дневно (15 mg ambroxol hydrochloride 2-3 пъти дневно).

Забележка

Ако страдате от нарушена бъбречна функция или тежко чернодробно заболяване, интервалите между приемите на Амбро трябва да бъдат удължени или дозата да бъде намалена.

Кога и как можете да приемате Ambro® таблетки?


Таблетките трябва да се приемат без да се сдъвкват, с достатъчно количество течност (напр. вода, чай или сок) след хранене.

Внимание

Ефектът на Амбро® се засилва от приема на течности.

Колко дълго можете да приемате Ambro® таблетки?

Продължителността на лечение зависи от вида и тежестта на Вашето заболяване и се определя от лекуващия лекар. Вие не трябва да приемате Амбро® повече от 4-5 дни без лекарско предписание.

Какво трябва да предприемете, ако Ambro® таблетки е бил приет в много големи количества (преднамерено или неумишлено предозиране)?


Не са били наблюдавани симптоми на интоксикация при случай на предозиране с амброксол. Съобщени са краткотрайно безпокойство и диария. При екстремно предозиране могат да възникнат спадане на кръвното налягане, повръщане, повишено отделяне на слюнка и гадене. Моля консултирайте се с Вашия лекар. Не са показани спешни мерки като предизвикване на повръщане и стомашна промивка.

Какво трябва да направите, ако сте приели по-малко от предписаната доза Ambro® таблетки или сте пропуснали приема на продукта?

Ако веднъж сте забравили да приемете Амбро® или сте приели по-малка доза, продължете приема през следващите дни в предписаната дозировка.

Какво трябва да знаете, ако сте прекъснали лечението или сте го прекратили преждевременно?

Моля консултирайте се с Вашия лекар преди да сте прекъснали или предварително да сте приключили с лечението.