ПРОДУКТИ
Кошница

АНТИПЛАКИН САШЕ Х 18

АНТИПЛАКИН САШЕ Х 18
АНТИПЛАКИН САШЕ Х 18
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8630
18.50лв.
Купи

АНТИПЛАКИН САШЕ при висок холестерол

Хранителна добавка, която съдържа монаколин К от червен ферментирал ориз, растителни стероли, конезим Q10, куркума, червена лоза, черен пипер и фолиева киселина. Препорчва се в случай на намален прием чрез храната или увеличена нужда от изброените съставки. Благодарение на монаколин К от червен ферментирал ориз и растителните стероли Antiplaquin сашета допринася за поддържането на нормални нива на холестерол в кръвта. Благоприятният ефект се постига при дневен прием на 10 mg монаколин К и 0,8 g растителни стероли. Благодарение на фолиевата киселина Antiplaquin сашета допринася за нормалния метаболизъм на хомоцистеин. Със захар и подсладител с добавени растителни стероли.


Средни стойности за 1 саше    %РКП
Растителни стероли    800 mg     
Червен ферментирал ориз    333,3     
от който монаколин К    10     
Куркума сух екстракт    15 mg     
от който куркумин    14,2 mg     
червена лоза сух екстракт    10 mg     
Коензим Q10     10 mg     
Черен пипер сух екстракт    4 mg     
Фолиева киселина    400 mcg    200%
РКП = Референтни количества на прием за витамини и минерали( за възрастни) според ЕС Регламент 1169/ 2011

Състав: Фруктоза, малтодекстрин, растителни стероли 20 %, червен ферментирал ориз (Oryza sativa L.)  в монаколин К, киселина: лимонена киселина, овкусител, антислепващ агент: силиконов диоксид, емулгатор: захарозни естери на мастни киселини, прах черен бъз( Sambucus nigra L.), куркумин от сух екстракт от куркума (Curcuma longa L.), сух екстракт семена червена лоза, коензим Q10, подсладител: сукралоза; сух екстракт от плодове черен пипер( Piper nigrum L.), фолиева киселина (птероилмоноглутаминова киселина).
Форма на приложение: Сашета за перорална употреба.


Съставки с утвърдени в научната литература ползи.
•    Червен ферментирал ориз - Вид ориз, който след  ферментация от дрожда Monascus purpureae се обогатява на биологичноактивни вещества - монаколини. Монаколините и по-специално монаколин К понижава нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта. Механизмът му на действие е свързан с инхибиране на ензим, отговорен за биоситеза на холестерол.
•    Растителните стероли по-известни като фитостероли са съставки на растителните масла. Бета-ситостерола превалира сред стеролите. Тази група от активни съставки наподобява структурно холестерола, благодарение на което може да повлияе концентацията му в кръвта.
•    Куркумин от Curcuma longa - полифенол проявяващ антиоксидантно действие.
•    Коензим Q10 – ключов коензим в човешкия организъм. Абсорбира се в тънките черва, веднъж попаднал в циркулацията се включва в редица биохимични процеси свързани с клетъчното дишане и образуването на АТФ. Коензим Q10  е известен също със своя антиоксидантен ефект.
•    Червена лоза ( Vitis vinifera) - Сухият екстракт от семена на червена лоза проявява антиоксидантно действие и подпомага нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.
•    Черен пипер (Piper nigrum) - Растение с произход от Южна Индия. Черният пипер проявява антиоксидантно действие и подпомага нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.
•    Фолиева киселина - участва в редица метаболитни процеси, най- важният от които е синтеза на ДНК. Допринася за нормалния метаболизъм на хомоцистеин.


Препоръчителна дневна доза и начин на употреба:
Препоръчително е да се приема максимум 1 саше дневно. Изсипете съдържанието на 1 саше в чаша вода (200ml) и разбъркайте до пълното му разтваряне.

Предупреждения:
 Да се съхранява на място недостъпно за деца. Продуктът не е предназначен за хора, които нямат нужда от контрол на нивата на холестерол в кръвта. Приемът на повече от 3 g/ дневно растителни стероли следва да се избягва. Пациенти приемащи лекарства за понижаване на нивата на холестерол, следва да приемат продукта само под лекарско наблюдение.  Не използвайте в случай на бременност, кърмене и при употреба на хиполипидемични лекарства. Продуктът не се препоръчва в случай на чернодробни или жлъчни изменения или в случай на камъни в жлъчката. Продуктът не е хранително подходящ за деца на възраст под 5 години. Не приемайте в случай на известна или подозирана свръхчувствителност към една или повече съставки на продукта. Поради естествения произход на някои от съставките е възможно цветът да варива в различните партиди.

Съхранение:
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от източници на топлина, светлина и влага. Да не се използва след срока на годност, отбелязан на опаковката. Съхранявайте опаковката добре затворена на подходящо място.
Опаковка:
 18 сашета от 4 g.

Дистрибутор: Shedir Pharma Srl- Italy- Via Bagnulo, 95- 80063 Piano di Sorrento (NA )
Произведено в Via Abele Merli, 1- 20095 Cusano Milanino (MI)- Италия
Дистрибутор за България: Фьоникс Фарма ЕООД, София, Околовръстен път 199А
Хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословния начин на живот.