ПРОДУКТИ
Кошница

Ацетизал кардио за сърдечно-съдова система

Ацетизал кардио 100мг табл х 100
Ацетизал кардио за сърдечно-съдова система
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a7180
11.00лв.
Купи

Ацетизал кардио за сърдечно-съдова система

Лекарствен продукт, който предотвратява образуването на кръвни съсиреци (тромби) след някои видови сърдечни хирургични интевенции, с цел да се разширят или деблокират кръвоносните съдове. Ацетизал карио се използва за профилактика на инсулти, сърдечни пристъпи и сърдечно-съдови проблеми при пациенти, които страдат от стабилна или нестабилна стенокардия (вид болка в областта на гръдния кош). Acetysal Cardio съдържа ацетилсалицилова киселина, която в ниски дози спада към група лекарства, наричани антитромбицитни средства. Тромбоцитите са малки кръвни клетки, които са спомагат за съсирването на кръвта и участват в тромбозата. Ако в една артерия се образува кръвен съсирек, той пречи на кръвотока и прекъсва снабдяването с кислород. Когато това се случи в сърцето, може да причини сърдечен пристъп или ангина пекторис, в мозъка този тромб може да причини инсулт. Този лекарствен продукт не се препоръчва при спешни случаи.

Състав в 1 таблетка:

  • Ацетилсалицилова киселина 100 мг.

 

 

Начин на употреба:

Препоръчвана доза: 75-160 mg веднъж дневно, вечер.
Да се прилага само при възрастни.

Таблетките Ацетизал Кардио трябва да се гълтат цели, с достатъчно течност (1/2 чаша вода). Таблетките имат стомашно-устойчиво покритие, което предотвратява дразненето на стомаха и затова не трябва да се мачкат, чупят или дъвчат.


Нежелени реакции:

Внезапно затрудняване на дишането, подуване на устните, лицето или тялото, обрив, припадък или трудно преглъщане;
зачервяване на кожата с мехури или лющене, което може да бъде съпътствано с повишена температура и болки в ставите;
необичайно кървене, например изкашляне на кръв, кръв при повръщане или в урината.
Чести нежелани реакции при употреба на Ацетизал Кардио:

лошо храносмилане;
повишена склонност към кървене;
Нечести:

обрив;
хрема;
затруднено дишане.
Редки:

сериозно кървене от стомаха или червата, кръвоизлив в мозъка, промяна в броя на кръвните клетки;
гадене и повръщане;
спазми в долните дихателни пътища;
възпаление на кръвоносните съдове;
натъртване с червено-лилави петна по кожата;
тежки кожни реакции като обрив, известен като еритема мултиформе и неговите животозастрашаващи форми синдром на Стивънс-Джънсън и синдром на Лайел.
Нежелани реакции с неизвестна честота:

шум в ушите или намален слух;
главоболие;
световъртеж;
язви на стомаха или тънките черва;
удължено време на кървене;
нарушена бъбречна функция;
нарушена чернодробна функция.

Не приемайте: 
Ако сте алергични към ацетилсалициловата киселина или към някоя от останалите съставки на Ацетизал Кардио - ако сте алергични към други салицилати или нестероидни противовъзпалителни средства - ако сте имали астматичен пристъп или подуване на някои части на тялото - ако имате или сте имали язва на стомаха или тънките черва, или друг вид кървене като инсулт - ако сте имали проблеми с кръвосъсирването - ако имате тежки чернодробни или бъбречни нарушения - ако сте в последните 3 месеца от бременността - ако приемате лекарството метотрексат, в дози над 15 мг седмично.


Прием с храни и напитки: 
Консумацията на алкохол може да повиши риска от кървене от стомашно-чревния тракт и да удължи времето на кървене.


Бременност и кърмене:
Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство. Бременни жени не трябва да приемат ацетилсалицилова киселина по време на бременност, освен по съвета на техния лекар. Не трябва да приемате АЦЕТИЗАЛ КАРДИО, ако сте в последните 3 месеца на бременността, освен по съвета на Вашия лекар, като в такъв случай дневната доза не трябва да надвишава 100 мг. Приемът на редовни или високи дози от този лекарствен продукт по време на късна бременност може да доведе до сериозни усложнения на майката или бебето. Кърмачки не трябва да приемат ацетилсалицилова киселина, освен ако не е предписан от техния лекар.


Шофиране и работа с машини:
Не повлиява способността за шофиране и работа с машини.