ПРОДУКТИ
Кошница

Ацецис саше 200мг х 20

Ацецис саше 200мг х 20
Ацецис саше 200мг х 20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3472
10.45лв.
Купи

Ацецис саше 200мг

 

АцеЦис 200 мг е лекарствен продукт без лекарско предписание, който спомага за втечняване на секрета в бронхите, за улесняване на отхрачването и за подобряване на дишането. АцеЦис съдържа 200 мг ацетилцистеин и се прилага при заболявания на дихателната система, които са свързани с повишено образуване и затруднено отделяне на бронхиален секрет, като остър и хроничен бронхит (възпаление на бронхите), бронхиектазии (трайно разширение на бронхите), хронична обструктивна белодробна болест (продължително заболяване на белия дроб, протичащо с кашлица, отделяне на голямо количество храчки и затруднено дишане), муковисцидоза (вродено заболяване, придружено с образуване на гъст секрет в белите дробове и други органи). Аце Цис 200 мг представлява бял или почти бял прах с цитрусов аромат и се предлага като прах за перорален разтвор 3.1 g в саше от хартия / алуминий / полиетилен. 

 

 

Състав:

 

Активни съставки:

1 саше АцеЦис 200 мг е ацетилцистеин 200 mg.

 

Други съставки:

захароза, аскорбинова киселина, бетадекс, захарин натрий, силициев диоксид колоиден безводен и аромати на лимон и портокал.

 

Начин на употреба:

Това лекарство винаги трябва да се използва точно, както е описано в листовката или по нареждане на лекар или фармацевт. При наличие на съмнения е необходима консултация с лекар или фармацевт.

Препоръчителната дневна доза е:

- Възрастни и деца над 14 години: Еднократна доза 1 саше (200 mg), приета 3 пъти дневно.
- Деца от 6 до 14 години: Еднократна доза 1 саше (200 mg), приета 2 пъти дневно. 
- Деца от 2 до 5 години: Еднократна доза 1/2 саше (100 mg), приета 2-3 пъти дневно.

Продължителността на лечение се определя индивидуално. При остри заболявания и състояния обичайната продължителност е 5 - 10 дни, а при хронични заболявания до няколко (1-2) месеца.

АцеЦис 200 мг се приема след хранене. Съдържанието на едно саше се разтваря в достатъчно количество гореща вода или вода със стайна температура и се разбърква добре до получаване на хомогенен разтвор. Задължително се провежда консултация със специалист в случай, че след 4-5 дневно лечение не настъпи подобрение на състоянието.

До момента не са известни случаи на предозиране с ацетилцистеин. При прием на по-висока доза могат да се появят гадене, повръщане, диария. При съмнение за предозиране е необходима консултация с лекар.
Ако е пропуснат приема на една доза не трябва да се прилага двойна доза за компенсиране напропуснатата.
Лечението не трябва да се спира преждевременно, тъй като може да не се постигне очаквания ефект. При наличие на допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство е необходимо да се обърнете към лекар или фармацевт.