ПРОДУКТИ
Кошница

Беналгин 500 мг/ 50 мг/ 38,75 мг табл. x 20

Беналгин табл. x 20
Беналгин 500 мг/ 50 мг/ 38,75 мг табл. x 20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2663
5.00лв.
Купи

Беналгин при болка 500 мг/ 50 мг/ 38,75 мг х20 таблетки Actavis

Беналгин табл. x 20 е лекарство с троен състав, което притежава болкоуспокояващо и температуропонижаващо действие. Благодарение кофеинът се постига стимулиране на ЦНС и се улеснява навлизането на Метамизол в мозъчната тъкан. Витамин В1 пък подорбява обмяната на веществата и стимулира провеждането на нервните импулси. Беналгин може да се прилага при болка от различен произход - Главоболие (мигрена, тензионно главоболие); Възпалителни и дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат; следоперативни състояния; Заболявания на периферната нервна система (радикулити, плексити, неврити, невралгия, полиневрити, полиневропатии); Болезнена менструация. Предлага се в удобна опаковка от 10 таблетки.

Състав:

Активни съставки: метамизол 500 mg, кофеин 50 mg, тиаминов хидрохлорид 38,75 mg.

Помощни вещества: целулоза, микрокристална; пшенично нишесте; талк, магнезиев стеарат; желатин; силициев диоксид, колоиден безводен.

Начин на употреба:

Възрастни: 1 таблетка Беналгин 3 пъти дневно.

Максималната доза не бива да надвишава 6 таблетки за денонощие.
 Деца от 12 до 16 години: 1/2 - 1 таблетка 3пъти дневно.

Максималната доза не бива да надвишава 4 таблетки/24 часаКурсът на лечение с Беналгин е от 3 до 5 дни без консултация с лекар.

Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Беналгин е по- силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.

Не приемайте Беналгин:

Ако сте алергични към метамизол, кофеин, витамин В1, към други пиразолонови производни или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6); при нарушения в кръвотворенето - намален брой бели кръвни клетки (левкопения), анемия, намален брой тромбоцити (тромбоцитопения); ако страдате от бронхиална астма; при тежки чернодробни и бъбречни заболявания; ако имате чернодробна порфирия; при вродена глюкозо-6-фосфат-дехидрогеназна недостатъчност; ако сте на възраст под 12 години; по време на бременност и в периода на кърмене.


Предупреждения и предпазни мерки:

Ако имате нарушена бъбречна и/или чернодробна функция, активна язвена болест, глаукома, ритъмни нарушения, безсъние, тежко главоболие с неясен произход, изразена хранителна или медикаментозна алергия или други алергии преди да приемете продукта е необходимо да се консултирате с лекар.

Възможно е да се появи или да се влоши налично главоболие след продължително аналгетично лечение (3 месеца) при използване на аналгетици през ден или по-често. Главоболие, причинено от прекалена употреба на аналгетици, не трябва да се лекува с увеличаване на дозата им. В такива случаи аналгетичното лечение трябва да се прекрати след консултация с лекар. Кофеин може да повлияе резултатите от тестове с използване на аденозин или дипиридамол, поради което Беналгин не трябва да се приема най-малко 12 часа преди теста.


Други лекарства и Беналгин:

Комбинирането на Беналгин с други лекарствени продукти изисква повишено внимание, поради съдържанието на метамизол, който влияе върху метаболизма в организма на някои лекарства. При едновременна употреба на Беналгин с други температуропонижаващи, обезболяващи и противовъзпалителни лекарствени продукти е налице по-висок риск от възникване на алергични реакции. Съществува риск от намаляване броя на белите кръвни клетки при едновременно приложение на Беналгин и продукти, потискащи кръвотворенето. Някои лекарства от групата на невролептиците и транквилизаторите усилват обезболяващото действие на Беналгин. Съвместното приложение с хлорпромазин може да предизвика понижаване на телесната температура. Някои антидепресанти, противозачатъчни лекарства, алопуринол забавят разграждането на метамизол и по този начин могат да повишат токсичността на Беналгин. Беналгин понижава концентрацията на циклоспорин А в кръвта и може да застраши наличната тъканна трансплантация. Едновременното приложение с продукти от групата на симпатикомиметиците може да предизвика възбуждане на централната нервна система. Да не се прилага съвместно с метамизол и други нестероидни противовъзпалителни продукти.

Беналгин с храна, напитки и алкохол:

Няма ограничения относно приложението на продукта и приема на храни и напитки.


Бременност, кърмене и фертилитет:

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Бременност:
Този продукт не трябва да се използва от бременни жени.

Кърмене:
В случай, че приемането на Беналгин по време на кърмене е наложително, кърменето трябва да се прекрати.

Шофиране и работа с машини:Продуктът не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.
 

Беналгин съдържа пшенично нишесте: Пшеничното нишесте е подходящо за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия). Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да вземат този продукт.