ПРОДУКТИ
Кошница

Бизалакс гастро-рес. табл. 5 мг x 30

Бизалакс гастро-рес. табл. 5 мг x 30
Бизалакс гастро-рес. табл. 5 мг x 30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2664
3.50лв.
Купи

Бизалакс 5 мг x30 таблетки Actavis

Бизалакс гастро-рес. табл. 5 мг x 30 е лекарствен продукт под формата на таблетки, който притежава слабителен ефект и се прилага при различни състояния като: констипация (запек), подготовка за диагностични процедури, пре- и постоперативно лечение, както и необходимост за улесняване на изхождането (дефекацията) при хемороиди, анални фистули и рагади. БИЗАЛАКС действа върху лигавицата на дебелото черво, като стимулира перисталтиката, натрупването на течности и електролити и по този начин подпомага изхождането.

Бизалакс съдържа:

Активна съставка: Bisacodyl 5 mg
Помощни вещества: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, безводен колоидален силиций, талк, магнезиев стеарат, желатин.Филмово покритие; метакрилова киселина- метил метакрилат кополимер (1:1), макрогол 6000, макрогол 400, рициново масло, полисорбат 80, титаниев диоксид, талк, оцветител Е 104.

Съхранение: На сухо и защитено от светлина място при температура под 25 °С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Начин на употреба:

Възрастни и деца над 10 години: 1-2 таблетки Бизалакс (5-10 mg) дневно.

Деца от 4 до 10 години: 1 таблетка (5 mg) дневно. Не се препоръчва прием на продукта с продължителност повече от 8-10 дни.

Подготовка за диагностични процедури и преди оперативни интервенции:

Възрастни и деца над 10 години: 2-4 таблетки (10-20 mg) еднократно вечер;

При деца от 4 до 10 години: 1 таблетка вечер.

Ако имате впечатлението, че ефектът на Бизалакс® е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.Ако сте приели по-голяма от препоръчаната доза

Ако приемете Бизалакс® в дози, значително по-високи от обичайните може да се наблюдават следните симптоми на предозиране: диария, коремни спазми включително симптоми на хипокалиемия (понижение на калия в кръвта).

Хроничното приемане на високи дози (хронично предозиране) може да предизвика хронична диария, коремни болки, понижение на нивата на калия в кръвта (хипокалиемия), повишена функция на надбъбречните жлези (вторичен хипералдостеронизъм), бъбречно-каменна болест. Има описани случаи на увреждане на бъбречните тубули, метаболитна алкалоза и мускулна слабост, вследствие на хипокалиемията.

Лечение: стомашен лаваж (промивка на стомаха), предизвикване на повръщане, корекция на водно-електролитния дисбаланс, симптоматични средства. Лечението се извършва в болнична обстановка.

При поява на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар!

Ако пропуснете приема на Бизалакс®, не приемайте двойна доза от лекарствения продукт.

Както всички лекарствени продукти, Бизалакс също може да има нежелани лекарствени реакции. Възможни са коремно неразположение, коремна болка, диария. Има съобщения за алергични реакции към Бизалакс, включително ангиоедем (оток на меките тъкани на лицето и шията) и анафилактични реакции (тежки алергични реакции).


Преди да започнете да приемате Бизалакс:

Бизалакс не се прилага при:

- свръхчувствителност (алергия) към активните и/или някое от помощните вещества на продукта;
чревна непроходимост;
- остър хирургически корем, апендицит, остър ентерит;
- тежка дехидратация (обезводняване).

При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:

Бизалакс не трябва да се прилага продължително време!

Необходимо е изясняване на причините за констипация, а не продължително приложение на слабителни средства. При деца се прилага само по лекарско предписание. Приложение на Бизалакс и прием на храна и напитки. Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с този продукт.


Бременност:

Преди да започнете приема на продукта се консултирайте с лекар или фармацевт. Не се препоръчва приложението на лекарствения продукт при бременни жени, поради липса на данни за безопасност при тези категории лица.

Не се препоръчва приложението на лекарствения продукт по време на кърмене, поради липса на данни за безопасност в тези случаи.


Шофиране и работа с машини:

Не оказва влияние върху извършването на дейности, изискващи повишено внимание като шофиране или работа с машини.


Важна информация за някои от съставките на Бизалакс:

Лекарственият продукт съдържа пшенично нишесте и може да представлява опасност за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия). Лекарственият продукт съдържа лактоза, което го прави неподходящ при пациенти с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция.
 

Прием на други лекарствени продукти:

Моля, информирайте своя лекар или фармацевт, ако приемате или сте приемали други лекарства включително и такива, които не са предписани от лекар! Приложението на високи дози Бизалакс и диуретици и/или адрено-кортикостероиди може да повиши риска от електролитен дисбаланс. Електролитният дисбаланс може да предизвика повишена чувствителност към сърдечни гликозиди.