ПРОДУКТИ
Кошница

Биошилд Биоамика капки за бебета 15мл

Биошилд Биоамика капки за бебета 15мл
Биошилд Биоамика капки за бебета 15мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a2401
24.55лв.
Купи

Биошилд Биоамика капки за бебета 15мл представлява специално създаден перорален разтвор за бебета, съдържащ киселинна Лактазакоято произлиза от гъбите Аспергилус оризе и е активна при кисело pH – такова каквото е в стомахчето на новороденото. Лактазата е естествен за човешкия организъм ензим, който служи за разграждането на лактозата, съдържаща се в млечните храни. През първите месеци след раждането си, бебето се храни предимно с млечни продукти, поради което лактазата в организма му може да не е достатъчна за разграждането на лактозата, а това, от своя страна, води до временен лактазен дефицит. Киселинната лактаза в Биоамика успокоява коликите и напрежението в стомаха на бебето, благоприятства храносмилателните процеси и спомага за поддържането на нормална чревна перисталтика. Киселинната лактаза в Биоамика действа веднага след прием. Биоамика капки могат да се дават директно в устата на бебето или да се добавят към адаптирано мляко.

 

Предназначение на Биоамика

Основната съставка на BioAmica е естествено съдържащият се в човешкото тяло ензим лактаза. Лактазата се образува в тънкото черво и служи за разграждането на лактозата – сложна захар, която се съдържа в млечните продукти. През първите месеци от своя живот бебето приема предимно млечна храна. Физиологичният временен лактазен дефицит при кърмачетата може да доведе до дискомфорт (газове) и напрежение (подуване) в коремната област на бебетата в следствие на останалата неусвоена лактоза, което се изразява с появата на т.нар колики. BioAmica капки съдържат ензима лактаза, който разгражда лактозата до лесно усвоими захари, повлиява благоприятно храносмилателните функции и допринася за нормалната чревна перисталтика на бебето.

 

 

Състав:

 

Лактаза 56,9%; желиращи съставки: глицерин, вода; стабилизираща съставка: калиев хлорид.

 

Начин на употреба:

 

 

Капките се добавят към всяко едно хранене според възрастта на бебето, както е посочено в таблицата.

 

 

Възраст на дететоБр. капки за 1 храненеБр. капки за 6 хранения дневно /ПДП/Количество адапт. мляко за 1 храненеКоличество Лактаза, осигурено с ПДП
0-2 седмици53060-90 мл2800 ALU
3-4 седмици636120 мл3400ALU
1-2 месеца848150 мл4500 ALU
3-4 месеца954180 мл5100 ALU