ПРОДУКТИ
Кошница

Биошилд Биозин кидс сироп с коластра 100мл

Биошилд Биозин кидс сироп с коластра 100мл
Биошилд Биозин кидс сироп с коластра 100мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a2402
25.25лв.
Купи

Биошилд Биозин кидс сироп с коластра 100мл

е хранителна добавка с уникална формула, разработена специално за деца. Има приятен вкус на ягода. Повишава имунитета и защитните сили на детския организъм, като го предпазва от болести, благодарение на мощното и синергистично действие на комплекса от коластра, витамин D3, цинк и Инозитол.

Биозин Кидс повишава устойчивостта на организма към вирусни заболявания, спомага за правилното функциониране на имунната система и допринася за здравословния и пълноценен растеж на децата. Коластрата е изключително богат източник биоактивни вещества като витамините А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, C, Е, минералите хром, цинк, натрий, желязо, фосфор, калций, калий, които са необходими на организма за правилното развитие и функциониране на имунната система, и работи за по-доброто здраве на почти всички системи в човешкия организъм: имунна система, опорно-двигателна система, нервната  система, стомашно-чревен тракт и мускулна система.

Течната коластра повишава едновременно както локалния имунитет на лигавиците, така и системиния имунитет.

Биозин Кидс е предназначен за деца от всички възрасти.

 

Какво е Биозин кидс

BIOZIN KIDS съдържа комбинация от следните биологично активни съставки:

Коластра (colostrum) е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници в първите 3 до 4 дни след раждането, преди появата на обичайната кърма. Tя съдържа три основни групи съставки, осигуряващи висока концентрация на жизнено важни растежни и модулиращи развитието и съзряването на имунната система фактори:

Хранителни и биоактивни съставки – коластрата е богата на протеини с висока биологична стойност – 46,7%, въглехидрати – 27,2 % и мазнини – 18%. В състава й влизат най-важните витамини за растежа на организма: витамин А, B1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е и бета-каротин. Коластрата съдържа минералите сяра, натрий, хром, цинк, магнезий, калций, желязо, фосфор, калий.

Втората група са вещества, поддържащи физиологичната функция на имунната система: широкоспектърните антитела ( IgG, IgA, IgM, IgD, IgE), цитокини, лактоферин, полипептид пролин, олигозахариди, лакталбумини, Normal CG globulin (Вит Д3 свързващ протеин).

Normal CG globulin (Вит D3, свързващ протеин) се свързва с вит D3 и така активира макрофагите.

Лактоферинът е член на фамилията трансферини – основни серумни транспортни протеини. Той е особено разпространен в секретите на горните дихателни пътища, очите и стомаха. Доказано е, че лактоферинът стимулира активността на някои имунни клетки. Той има антивирусно, антибактериално, антимикотично и антипротозойно действие.

Третата група съставки на коластрата са тези, свързани с развитието. Тук спадат растежните фактори – те стимулират нормалния растеж, подпомагат регенерацията. Стотици научни изследвания доказват забележителните ползи от коластрата:

  • укрепва имунната система
  • увеличава устойчивостта към инфекции
  • спомага за по-добър растеж на децата

Витамин D3

Холекалциферолът /вит. D3/ е главен регулатор на фосфорно-калциевата обмяна и участва във формирането и укрепването на костната тъкан. Известно е, че недостигът на вит. D3 води до тежки нарушения в дейността на дихателните органи при астматиците.

Решаващата роля на витамин D във функцията на имунната система е скорошно откритие. Голямо проучване в САЩ върху 18 000 деца показвa, че тези с високи кръвни нива на витамин D3 са с по-малка вероятност да имат настинка или инфекцияна горните дихателни пътища. Витамин D3 има способността да активира специални антимикробни протеини, които подпомагат клетките в борбата с вирусите.

Цинк

 

Oсигурява синтеза на имуноглобулини и образуването на аминокиселини. Кофактор на вит. D3. Той е необходим за нормалният растеж при децата.

 

Инозитол

 

Участва в състава на клетъчните мембрани кaто градивен елемент за синтеза на фосфолипидите. Такива са повърхностните белодробни липиди. Той е важен за развитието на белите дробове на децата, като предотвратява развитието на респираторни усложнения.

 

Състав:

 

 

1 доза от 5 мл. БИОЗИН КИДС съдържа:

  • Коластра 200 мг
  • Витамин Д3 10 µg (400 МЕ)
  • Цинк (цинков глюконат) 2,5 мг
  • Инозитол 20 мг

 

Начин на употреба:

 

 

Формулата е подходяща за деца от всички възрасти! За деца от 0 до 1 год. се приемат  по 5 мл. (една доза) дневно преди хранене. За деца над 1 год. – 2 пъти по 5 мл. дневно. Няма ограничения за продължителността на приема.

За повече информация се обърнете към Вашия лекар!

РАЗКЛАТЕТЕ ДОБРЕ ПРЕДИ УПОТРЕБА!