ПРОДУКТИ
Кошница

Биошилд Биозин табл. 400мг х 30

Биошилд Биозин табл. 400мг х 30
Биошилд Биозин табл. 400мг х 30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a2407
26.85лв.
Купи

Биошилд Биозин табл. 400мг х 30

 

 

е хранителна добавка, която ефективно повишава имунитета, благодарение на своя мощен комплекс от:  коластра /обогатена с 40% IgG ,лактоферин/, бета-глюкан 1,3Д, екстракт от ехинацея, инозитол  и цинк.

Биозин повишава защитните сили на организма, предпазва от болести и спомага за по-лекото преминаване на болестта и по-бързото възстановяване след боледуване. Биозин е ефективен при остри и хронични заболявания, вирусни инфекции като грип, хепатити, херпес симплекс и зостер , човешка папилома вируси, рубеола, паротит, бактериални инфекции , гъбичкови инфекции и  др.

 

I. Какво представлява имунната система

Имунната система е многокомпонентна и за да действа ефективно, изисква всички нейни елементи да са налице и да работят в пълно взаимодействие. Липсата или нарушената функция на който и да е от елементите, води до имунен дефицит и до определено болестно състояние.

II. Какво е BIOZIN

BIOZIN съдържа комбинация от следните биологично активни съставки:

Коластратаобогатена с 40% IgG, е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници в първите 3 до 4 дни след раждането преди появата на обичайната кърма. Tя съдържа три основни групи съставки, осигуряващи висока концентрация на жизненоважни растежни и модулиращи развитието и съзряването на имунната система фактори: хранителни и биоактивни съставки, вещества, поддържащи физиологичната функция на имунната система /широкоспектърните антитела, цитокини, лактоферин, полипептид пролин, олигозахариди, лакталбумини, Normal CG globulin/, растежни фактори – те стимулират нормалния растеж, подпомагат регенерацията.

 

Лактоферин е член на фамилията трансферини – основни серумни транспортни протеини. Основен източник на лактоферин е коластрата /кърмата, която се отделя в първите дни след раждането/.

Главните функции на Лактоферина са следните:

  • Антибактериално действие
  • Антивирусно действие
  • Подобрено усвояване на желязото – лактоферинът свързва желязото и го пренася до всички клетки, нуждаещи се от него.
  • Пробиотично действие – потиска развитието на вредни бактерии в червата и подпомага развитието на бифидобактериите.
  • Антиоксидантно действие – подобрената бионаличност на желязото води до зававяне на остаряването на клетките.

 

Бета Глюкан 1,3Д

 

Бета-глюкан  1,3Д  е силен имуностимулатор, активиращ най-важните имунни клетки в тялото, известни като макрофаги. Те са отговорни за борбата с вирусите (вирусни и бактериални инфекции, ракови клетки и други потенциални патогени). Ускорявайки реакцията на макрофагите,  Бета Глюкан  1,3D  спомага на  тялото да произвежда по-бързо и повече антитела за борба с вирусите. Проучванията доказват, че бета-глюкан не само оказва положителен ефект върху макрофагите, но и върху В-лимфоцитите и Т-клетките – естествените клетки убийци на чужди агенти и злокачествени образувания. В допълнение към тези важни функции бета глюкан е ефективен антиоксидант и „чистач“ на свободните радикали. Препоръчително е всеки да приема бета-глюкан превантивно.

 

Инозитол

 

Участва в състава на клетъчните мембрани като градивен елемент в синтезата на фосфолипидите.Tой е важен за развитието на белите дробове.

 

Ехинацея

 

Най-употребяваният фитоимуномодулатор в световен мащаб. Установено е, че действието й се дължи на съдържащия се в нея ехинацин и ехинакозид. Многогодишните проучвания са доказали нейната ефективност:

  • Намалява тежестта и продължителността на заболяването
  • Препоръчва се за стимулиране защитните сили на организма при инфекции, грип и други инфекциозни заболявания.
  • Мощен природен антибиотик.

 

 

Цинк

 

Този ценен микроелемент е химиоимуномодулатор. Влияе активно на имунитета, като участва в синтезирането на имуноглобулините.

 

Състав:

 

Коластра /обогатена с 40%  IgG, лактоферин/, Бета глюкан 1,3Д, Инозитол, Ехинацея, Цинк /цинков глюконат/

 

Начин на употреба:

 

 

При възрастни и деца над 12 години се приемат по 2 /две/ таблетки дневно 30 минути преди хранене. За деца над 6-годишна възраст – по 1 /една/ таблетка дневно 30 минути преди хранене.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза.

Няма ограничения за продължителността на приема.