ПРОДУКТИ
Кошница

Биошилд Сераза гел 50мл

Биошилд Сераза гел 50мл
Биошилд Сераза гел 50мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a2426
9.70лв.
Купи

Биошилд Сераза гел 50мл 

е медицински козметичен продукт, ефикасно средство за възстановяване след спортни и битови травми. Благодарение на активните си съставки арника монтана, жълта комунига и жълт кантарион, гелът намалява усещането за болка и има охлаждащ ефект. Сераза гел се прилага при травми, навяхвания, контузии, мускулни разтежения и e особено ефективeн при разнасяне на хематоми.

 

Сераза гел може да бъде полезен при:

спортни и битови травми, навяхвания, контузии, мускулни разтежения и e особенно ефективeн при разнасяне на хематоми . Прилага се  външно!

Seraza gel има следните характеристики:
• Облекчава болката
• Създава усещане за охлаждане
• Благоприятства физиологичните резорбционни процеси
• Прониква бързо в кожата
• Не омазнява и не оставя следи
• Не съдържа оцветители
• Не съдържа консерванти
• Не съдържа парфюм

 

 

Състав:

 

Арника монтана - Ефикасно средство за възстановяване след леки травми като навяхване и разтягане. Осигурява охлаждащ ефект, който намалява усещането за болка. Подобрява кръвообращението, отпуска болезнените мускули, облекчава умората в крайниците.

Жълта комунига - източник на кумарин, мелилотин идикумарин.
Кумаринът и троксерутинът осигуряват изразено защитно действие по отношение на ендотела на съдовата стена, уплътняват капилярите, подобряват реологичните свойства на кръвта (подобрява се способността за движение на кръвта чрез повишаване на пластичността на еритроцитите) и имат антитромботично действие. Благодарение на това при венозен застой се намалява повишеното излизане на течности извън съдовата стена и съответно намаляват и свързаните с това отоци. Спомагат за намаляване на отоците и чрез директно въздействие върху движението и дренирането на лимфата.
Кумаринът има и изразен „почистващ съдовете ефект" по отношение на свободните кислородни радикали, които са основен виновник за увреждане на съдовата стена - фиброза и уплътняване. Той не повлиява кръвосъсирването. Ето защо е възможна употребата на лечебна комунига и по време на лечение с антикоагуланти.

Жълт кантарион - действа благоприятно при спортни травми и наранявания, като кръвоизливи, изкълчвания, разтягане на сухожилията и навяхвания. Съдържа: флавоноидни съединения (кверцетин, рутин, и т.н.) с антиоксидантен ефект; токофероли (витамин Е) - които предпазват от свободните радикали; рутин - укрепващ стените на кръвоносните съдове и танини - които намаляват възпалението и подпомагат регенерацията.

 

Начин на употреба:

 

 

Нанесете малко количество от гела върху засегнатия участък и разнесете с масажни движения, ако е необходимо 3-4 пъти дневно.