ПРОДУКТИ
Кошница

ВАЛЕРИАНА тб. 30мг x 100 - Софарма

ВАЛЕРИАНА тб. 30мг x 100 - Софарма
ВАЛЕРИАНА тб. 30мг x 100 - Софарма
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2335
3.01лв.
Купи

Валериана 30 мг x100 таблетки

е лекарствен продукт под формата на таблетки, което се прилага за премахване на стреса и напрежението, за успокояване на превъзбудената нервна система и за улесняване на заспиването при нарушения на съня. Валериана е лекарство от групата на седативните и сънотворни лекарства, което е подходящо при нервни напрежения и свързани с тези състояния нарушения на съня. Препоръчителна е употребата като допълнително средство при сърдечна невроза (сърцебиене, бодежи в сърдечната област) и функционални нарушения на ритъма, при климактерични и функционални нарушения на централната нервна система.


Състав:
Валериана съдържа: Extractum Valerianae siccum 30 mg. Като помощни вещества са използвани авицел рН 101, лактоза, колидон VA64, аерозил 200, талк и магнезиев стеарат.

Начин на употреба:

Ако не е предписано друго при възрастни и деца над 12г. трябва да приемат по 1-2 таблетки Валериана 3 до 4 пъти дневно. Таблетките се приемат след хранене, несдъвкани, с достатъчно количество течност. При нарушение в съня единична доза се приема до един час преди лягане.

Нежелани реакции:

Нежеланите лекарствени реакции са много редки при прилагане на Валериана в терапевтични дози. Има единични съобщения за стомашно-чревни смущения. Ако установите нежелани лекарствени реакции, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.


КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА ВАЛЕРИАНА?
Валерианата не се прилага при установена свръхчувствителност към активното или някое от помощните вещества.
Не трябва да се прилага при деца под 12 г. поради това, че няма достатъчно доказателства на безопасността и ефективността на Валериана при тази възраст.


СПЕЦИАЛНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА:
Да се избягва едновременното приложение с алкохол.
Продуктът съдържа рициново масло и оцветител Е110. Може да има случаи на непоносимост към специфичния аромат на валериана.


КОИ ЛЕКАРСТВА ПОВЛИЯВАТ ДЕЙСТВИЕТО НА ВАЛЕРИАНАТА?
Досега не са известни неблагоприятни лекарствени взаимодействия, но едновременното приложение на Валериана с алкохол, може да предизвика усилване на действието им. Възможните взаимодействия с успокояващи лекарства не са проучени.


КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ИМА ПРЕДВИТ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕНОСТ И КЪРМЕНЕ?
Няма съобщения за неблагоприятни въздействия върху бременността и кърменето, но поради липса на данни не се препоръчва приемът по време на бременност и кърмене.


КАК ВЛИЯЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ?
Може да влоши способността за шофиране и работа с машини. Повлияните пациенти не трябва да шофират или работят с машини. 


ПРЕДОЗИРАНЕ:
Какво трябва да направите, ако сте приели погрешно голямо количество Валериана?
До момента са съобщени единични случай на предозиране след приемане на доза, надвишаваща 20 пъти максималната терапевтична доза. При предозиране на Валериана може да се наблюдават следните прояви: умора, гадене, повръщане, коремни крампи, сънливост, треперене на ръцете, разширени зеници. В тези случаи е необходимо веднага да преустановите приема на валериана и да се обърнете към Вашия лекуващ лекар. Може да се наложи прилагане на симптоматични средства.