ПРОДУКТИ
Кошница

ВИКС СИНЕКС АЛОЕ И ЕВКАЛИПТ СПРЕЙ ПРИ ЗАПУШЕН НОС

ВИКС СИНЕКС АЛОЕ И ЕВКАЛИПТ СПРЕЙ 15МЛ
ВИКС СИНЕКС АЛОЕ И ЕВКАЛИПТ СПРЕЙ ПРИ ЗАПУШЕН НОС
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a7179
9.82лв.
Купи

ВИКС СИНЕКС АЛОЕ И ЕВКАЛИПТ СПРЕЙ ПРИ ЗАПУШЕН НОС

 

Лекарствен препарат без лекарско предписание под формата на срей. Викс Синекс Спрей за нос с Алое и Евкалипт 15 мл Тева се използва за локално облекчаване симптомите на запушен нос, породени от настинка или ринит при възрастни и деца на и над 6-годишна възраст. Евкалиптът, съдържащ се в спрея, има в състава си етерично масло, флавоноиди, танини, алкохоли и алдехиди, които се борят с микробите и в комбинация с Алоето спомагат за отпушане на носните пътища. Ефектът на Vicks Sinex започва няколко минути след употребата и е с продължителност до 12 часа.

Какво трябва да знаете, преди да използвате Викс Синекс Алое в Евкалипт:

Не използвайте Vicks Sinex Aloe and Eucalypus nasal spray:

 

ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество оксиметазолинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това;
ако приемате (или сте приемали през последните две седмици) инхибитори на моноаминооксидаза (МАО инхибитори се използват за лечение на болестта на Паркинсон и депресия);
ако страдате от остро сърдечно заболяване или сърдечна астма;
ако страдате от повишено вътреочно налягане (глаукома);
ако сте имали операция за отстраняване на хипофизната жлеза;
ако имате възпалена кожа или лигавица на ноздрите или струпеи в носа.
Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Викс Синекс Алое и Евкалипт, ако имате:

високо кръвно налягане;
сърдечно заболяване, включително стенокардия;
диабет;
проблеми с щитовидната жлеза;
уголемена простата [простатна хипертрофия].
Други лекарства и Vicks Sinex Aloe and Eucalypus

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете някакви други лекарства като например:

инхибитори на моноаминооксидаза (МАОИ) се използват при лечение на болестта на Паркинсон и депресия) -не използвайте Викс Синекс Алое и Евкалипт, ако сте приемали МАОИ през последните две седмици;
трициклични антидепресанти - информирайте Вашия лекар, ако приемате лекарства, използвани за лечение на депресия, като амитриптилин и имипрамин;
бета-блокери или лекарства за високо кръвно налагане - информирайте Вашия лекар, преди да използвате, ако вземате някои от тях;
лекарство за болестта на Паркинсон (бромокриптин) - информирайте Вашия лекар, преди да използвате, ако приемате това лекарство.
Бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, смятате че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Поради недостатъчно данни за употребата на продукта по време на бременност и кърмене, употребата на продукта трябва да се избягва, освен ако не е предписано от лекар.

Шофиране и работа с машини

Викс Синекс Алое и Евкалипт няма влияние върху способността за шофиране или работа с машини.

Викс Сииекс Алое и Евкалипт съдържа бензалкониев хлорид

Бензалкониевият хлорид (консервант) е съставка на Викс Синекс Алое и Евкалипт, която може да причини подуване на носната лигавица, особено при продължителна употреба.

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 души): кихане, сухота или дразнене в носа, устата и гърлото

Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 души): тревожност, умора, раздразнителност, нарушен, ускорен сърдечен ритъм, сърцебиене, повишено кръвно налягане, запушен нос, оток на лигавицата на носа, главоболие, гадене, зачервяване, обрив и зрителни нарушения.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез:

Изпълнителна агенция по лекарствата

ул. Дамян Груев № 8

1303 София

тел.: 02 8903417

уебсайт: www.bda.bg.

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd., известна още като Teva Pharmaceuticals, е глобална фармацевтична компания със седалище в Петах Тиква, Израел. Тева Фармасютикълс е специализирана предимно в генеричните лекарства, но и в патентовани фармацевтични продукти. Това е най-големият производител на генерични лекарства и една от 15-е най-големи фармацевтични компании в света.

Teva Pharmaceuticals е създадена през 1901 г. като вносител на лекарства. През 1930 г. в следствие от заселването на квалифицирани специалисти на територията на тогавашна Палестина възниква и първата й лаборатория. През втората половина на 80-е години на XX век Тева Фармасютикълс разраства международната си дейност и открива множество свои представителства в страни по света. Първото й задгранично представителство е в САЩ.

Производител: Teva Pharmaceutical Industries Ltd.