ПРОДУКТИ
Кошница

ВИСМЕД ЛАЙТ фл. 15 мл.

ВИСМЕД ЛАЙТ фл. 15 мл.
ВИСМЕД ЛАЙТ фл. 15 мл.
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 529
16.35лв.
Купи

Лубрикант за очи под формата на капки

Състав:

Всеки 1 мл от разтвора съдържа: натриев хиалуронат 0,1%, натриев хлорид, динатриевхидрогенфосфат, натриев дихидрогенфосфат, пречистена вода, динатриев едентат и полихексанид като консервант.

Показания за употреба:

Като очен лубрикант в случаи на усещания за сухота, дразнене, умора на очите, както и други подобни оплаквания, предизвикани от прах, цигарен дим, сух и горещ въздух, климатик, прекомерна работа с компютър или употреба на контактни лещи.

Противопоказания за употреба:

Свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата.

Взаимодействие с други медикаменти:

VISMED LIGHT не трябва да се употребява едновременно с други препарати за очно приложение, тъй като това може да промени ефекта им.

Инструкции за употреба:

Преди първоначално използване завъртете капачката по посока обратна на часовниковата стрелка, докато предпазният пръстен се счупи. Отстранете капачката и поставете върха на флакона над окото, което ще бъде третирано. При лек натиск върху флакона на VISMED LIGHT препаратът ще се стече лесно. Ако не е препоръчано нещо друго, накапете 1-2 капки в конюнктивалния сак на окото толкова често, колкото е необходимо с леко притискане на флакона. След като премигнете няколко пъти, разтворът ще се разпредели равномерно по цялата повърхност на окото. VISMED LIGHT може да се използва докато се носят контактни лещи без значение доли твърди или меки. Препаратът е годен за употреба до три месеца след отваряне на флакона.

Предупреждение:

Не пипайте върха на флакона с пръст и не го допирайте до повърхността на окото. Не използвайте VISMED LIGHT при нарушена цялост на флакона. Съхранявайте при температура между 2?С и 25?С!

Характеристика и начин на действие:

VISMED LIGHT съдържа натриев хиалуронат, естествен полимер, който се съдържа и в структурите на човешкото око. Специфичните физични характеристики на натриевия хиалуронат, включен във VISMED LIGHT, обуславят неговите вискоеластични свойства и свойството да задържа вода. VISMED LIGHT формира покривен слой върху окото, който се елиминира в много малка част при премигване, в резултат на което VISMED LIGHT осигурява дълготрен ефект и максимален комфорт. Благодарение на уникалния си състав се понася много добре, а използваните консерванти гарантират стерилност на разтвора при отворен флакон в продължение на три месеца.