ПРОДУКТИ
Кошница

ВИТАГОЛД БАЙКАВИР 500МГ ФЛУ КАПС. Х 30

ВИТАГОЛД БАЙКАВИР 500МГ ФЛУ КАПС. Х 30
ВИТАГОЛД БАЙКАВИР 500МГ ФЛУ КАПС. Х 30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a10267
22.30лв.
Купи

БАЙКАВИР ФЛУ (BAICAVIR FLU)
Нова, по-мощна формула срещу сезонните вируси, грип и настинки с моментално действие още от първия ден!
Байкавир флу е комбинация от осем синергично действащи и клинично изпитани съставки от растителен произход и добавен цинк, които допринасят за естествената защитна функция на организма, особено по време на сезонните вируси, грип и настинки.

Байкавир флу е доказано високоефективен продукт с широк спектър на действие, като:
•    Проявява противовирусно и антибактериално действие
•    Стопира хода и разпространението на вирусните и бактериални инфекции
•    Намалява симптомите, свързани с грип и остри вирусни инфекции (висока температура, кашлица, хрема, болки в гърлото)
•    Подпомага състоянието на синусите 
•    Подпомага нормалната функция на респираторната система
•    Намалява продължителността на инфекциите и ускорява възстановяването
•    Профилактира появата на грип, вирусни и бактериални инфекции
•    Поддържа имунитета
•    Подходящ за постекспозиционна профилактика
•    Намалява чувството на отпадналост и умора
•    Действа като мощен антиоксидант
Байкавир флу е нова, мощна формула на Байкавир. Байкавир е създаден въз основа на оригиналната формула Shuang Huang Lian, съдържаща екстракти от Шлемник байкалски, Орлови нокти и Форсития. Тя била създадена да се бори с различни щамове вируси и бактериални инфекции.  Тази формула съчетава билки с хилядолетна история и е широко използвана в Китайската традиционна медицина. Shuang Huang Lian е естествен антибиотик с широк спектър на действие, като комбинира три основни ефекта – противовирусен, антибактериален и имуностимулиращ, като е широко използван в Китай поради своите полезни свойства и доказателства за висока ефективност. Новата формула на Байкавир флу допълва действието на Байкавир, като прави продукта още по-ефективен в периоди на чести вирусни и бактериални инфекции, грип, настинки и други простудни заболявания. 
Пред какво е изправен организма в сезон на чести вируси, грип и настинки?
Човешкият организъм постоянно се сблъсква с различни патогени от заобикалящата го среда. В много от случаите, различни болестотворни вируси и бактерии могат да имат неблагоприятни последици за организма. Вирусните инфекции засягат най-често дихателната система, като бързо след заразяването се появяват симптоми, свързани с кашлица, хрема, повишена температура, болки в гърлото, обща отпадналост и други, които ни карат да страдаме по няколко дни, дори и при липса на усложнения. За съжаление, тези вируси лесно се предават от човек на човек, като никой не може да бъде защитен от заразяване. В такива случаи, имунната система, чиято функция е да ни защити от патогенните фактори на средата, невинаги успява. Въпреки сложните механизми, с които тялото се бори с инфекцията, приемането на съставки, които унищожават вирусите и спират тяхното разпространение, води до по-бързо възстановяване и спомага за по-слаба до липсваща изява на симптомите. Освен това, от съществана важност в такива случаи е подкрепата на имунната система и антиоксидантното действие върху организма.
При какви състояния е подходящ за прием Байкавир флу?
•    Грип и вирусни инфекции
•    Респираторни проблеми (бронхит, пневмония)
•    Бактериални и гъбични инфекции
•    Болки в синусите
•    Кашлица и невъзможност за отделяне на натрупания секрет
•    Деца с бронхиолит
•    За профилактика в период на чести респираторни инфекции
•    За поддържане на имунитета
•    При често рецидивиращи вирусни инфекции
•    Стомашно-чревни инфекции
Какво съдържа Байкавир флу?
Всяка капсула Байкави флу съдържа: 
•    Стандартизиран екстракт от листа и плодове на Форсития (Forsythia suspensa- Phillyrin 2%) – 120mg/2.4mg 
•    Стандартизиран екстракт от цвят на Орлови нокти (Lonicera japonica Thunb (chlorogenic acid 5%)) – 100mg/5mg
•    Стандартизиран екстракт от корени на Шлемник байкалски (Scutellaria baicalensis - (baicalin - 80%)) – 100mg/80mg
•    Екстракт от корени на Исатис (Isatis tinctoria Linnaeus) – 50mg
•    Стандартизиран екстракт от листа на Андографис (Andrographis paniculate (Burm.f)35% Andrographolides)) – 35mg/12.25mg
•    Стандартизиран екстракт от плод на черен Бъз ((Sambucus nigra L.) 14% PAC – 35mg/4.9mg
•    Стандартизиран екстракт от стръкове на мащерка (Thymus vulgaris L, 2,5 % тимол) – 20mg/0.5mg
•    Екстракт от корени на иглика (Primula elatior L.) – 20mg
•    Цинк (Цинков цитрат) – 2.5mg
Как действат съставките в Байкавир флу?
Байкавир флу съдържа ефективна комбинация от 9 активни съставки, които едновременно се борят в вирусите и бактериите, поддържат имунитета и действат антиоксидантно.
•    Scutellaria baicalensis, познато като Шлемник байкалски, е цъфтящо растение, което се използва в китайската медицина повече от 2000 години, заради своите полезни свойства върху организма. В стандартизирания екстракт от корени на Шлемник байкалски влизат голям брой амино-киселини, етерични масла, флавоноиди, стероли и др. С най-голямо значение и като основен биологично активен компонент е байкалинът. Редица клинични проучвания показват противовирусната активност на байкалин, като притежава вирусоциден ефект срещу грипен вирус тип А и B и респиратоно синцитиален вирус (RSV), които са сред основните причинители на инфекции. Биологично активния компонент блокира прикрепянето на вируса към клетката-гостоприемник и инхибира вътреклетъчната вирусна репликация. Освен това действа като невраминидазен инхибитор, като възпрепятства освобождаването на новообразувани вирусни частици от инфектираните клетки и предотвратява разпространението на инфекцията. Байкалинът притежава и противовъзпалителни свойства, като подобрява противовъзпалителния отговор чрез потискане освобождаването на проинфламаторни цитокинини. Притежава антиоксидантна активност и подобрява имунната защита чрез повишаване продукцията на интерферон.

•    Растението Lonicera japonica, познато още като Орлови нокти, е широко използвано в традиционната китайска медицина. Много настоящи изследвания показват, че стандартизирания екстракт от цвят на орлови нокти притежава редица важни ползи върху много органи и системи в организма. Растението съдържа повече от 140 съединения, сред които флавони, органични киселини, тритерпеноидни сапонини и др. Едно от най-важните изолирани съединения е хлорогенната киселина. Тя има свойството да подпомага работата на дихателната система и да допринася за естествената защитна функция на организма, особено през есенно-зимните сезони и грипни епидемии. Хлорогенната киселина има клинично-доказани противовирусни свойства срещу грипен вирус тип А и B, като инхбира ензима невраминидаза от повърхността на вируса и намалява активността на вирусния нуклеопротеин, което води до намалена възможност за сглобяване на вирусните частици.

•    Forsythia suspensа, е познато отдавна в китайската традиционна медицина като полезно средство при редица състояния на организма. Форсития, както още се нарича, е източник на над 230 съединения с различна характеристика и полезно действие. Стандартизираният екстракт от листата и плодовете на форсития притежава противовирусно действие, като намаляват матриксния вирусен протеин (M1), което възпрепятства процеса на формиране на нови вириони, както и до намаляване на вирусния титър. Стандартизираният екстракт от листа и плодове на форсития има свойството да елиминира излишните токсини от организма, спомага за нормална функция на имунната система и притежава мощно антиоксидантно действие, като спомага за неутрализиране действието на свободните радикали върху клетките.

•    Исатис е билка, позната отдавана със своите полезни свойства за организма. Стандартизираният екстракт от корени на исатис е мощно и натурално средство срещу вирусите на настинка, грип и други простудни заболявания. Действието на тази полезна билка се дължи на биологично активните вещества в нея, които блокират навлизането на вирусите и бактериите в клетките и предотвратяват от разпространение на инфекциите. Екстрактът действа върху механизмът, по който вирусите се размножават, като по този начин редуцира появата на симптомите, свързани с инфекцията и води до по-бързото възсановяване. Клинично доказано е действието на екстракта от исатис при грипен вирус А и Б и други вируси, причиняващи респираторни инфекции. Мощното действие на билката исатис обуславя неговото противовирусно, антибактериално и имуностимулиращо действие.

•    Андрографис е широко използвана билка, поради мощните си лечебни свойства. Традиционно, екстрактът от андрографис се използва за борба срещу вирусни и респираторни заболявания, грип и настинки и за поддържане на имунитета. Тези благоприятни ползи върху организма се дължат на биологично активните вещества, които се съдържат. С най-много терапевтични свойства са андрографолидите, които са мощен антиоксидант с доказани противовирусни, антибактериални и имуностимулиращи свойства. Екстрактът от андрографис в Байкавир флу е в концентрация от 35%, което е оптималната доза за сигурен и бърз ефект. Механизмът, по който действат андрографолидите, е чрез блокиране на NF-kB. Това от своя страна води до инхибиране на вирусната репликация и блокиране на сглобяването на свободните вирусни частици във вирион. По този начин се намалява изявата на симпомите, свързани с инфекцията и се ускорява възстановяването. 
Ето още доказани ползи за андгографис:
    Действа срещу вируси и бактерии – чести причинители на сезонни инфекции
    Намалява възпалителните процеси
    Намалява риска от заразяване в период на чести простудни заболявания
    Ускорява възстановяването и намалява риска от усложнения
    Подпомага имунитета

•    Черният бъз е доказано  лечебно растение с голям брой полезни биологично активни вещества. Екстрактът от черен бъз е едно от най-мощните натурални средства за поддържане на имунитета и за борба с различните патогени, причинители на инфекции. Как действа екстрактът от черен бъз?
    Активните вещества в екстракта от бъз блокират рецепторите на вирисуте и предотвратяват тяхното прикрепяне към клетките
    Инхибира ензими, като потиска вирусното възпроизвеждане
    Притежава мощно антиоксидантно действие и предпазва клетките от оксидативният стрес
    Подкрепя имунната система, като спомага за синтеза на важни молекули на имунната система
    Намалява изявата и продължителността на симптомите, свързани с грип и остри вирусни инфекции
    Подобрява финкцията на годните и долните дихателни пътища
Действието на екстрактът от черен бъз е доказано в редица клинични изследвания. Ето какво показват резултатите:
Доказано е, че при дълго пътуване със самолет, около 20% от хората имат симптоми, свързани с инфекция на дихателните пътища в дните след полета. В рандомизирано клинично проучване се включват 158 участници, които приемат екстракт от черен бъз 10 дни преди и 5 дни след полет. В проучването е включена и група от 154 участници, които получват плацебо. Резултатите показват, че при участниците, приемали екстракт от черен бъз се наблюдава с 50% по-рядка поява на настинка, 33% по-кратка изява на симптомите, 50% по-малко и по леки симптоми. Тези резултати водят до извода, че есктрактът от черен бъз е изключително подходящ и полезен при пътуване и контакт с много хора в затворено пространство за продължителен период от време. Резултатите категорично показват, че черният бъз намалява риска от респираторни инфекции и намаляват изявата на симптомите при заразяване. 
С екстрактът от черен бъз са проведени редица клинични проучвания при хора, като в обобщение може да заключим, че резултатите показват следното:
    Екстрактът от черен бъз е ефективен при грипен вирус тип А и B
    Инхибира действието на вирусите, които са чести причинители на респираторни инфекции
    Подпомага имунната система
•    Мащерката е една от най-използваните билки в традиционната медицина. От десетилетия мащерката се използва като натурален антибиотик заради своите противовъзпалителни и антибактериални свойства. Екстрактът от мащерка притежава имуностимулиращи свойства, като благодарение на химичният си състав спомага за по-бързото оздравяване на организма. Доказани са ефектите от прием на екстракт от мащерка при възпаление на горните и долните дихателни пътища, възпалено гърло и синуси. Спомага за нормалното функциониране на бронхиалното дърво и намалява риска от усложнения при вирусна или бактериална инфекция. Мащерката се използва и като естествено средство срещу упорита кашлица, като ускорява процесите на възстановяване на организма. 

•    Екстрактът от корен от иглика притежава редица ползи за организма, в частност дихателната система. Биологично активните компоненти в игликата спомагат при вирусни и бактериални инфекции, като намаляват риска от усложнения и ускоряват възстановяването. Стандартизираният есктракт от корен на иглика действа отхрачващо, като изчиства брохните от заседналият секрет и подпомага нормалното дишане. Билката е изключително подходяща при кашлица в следствие на бронхит и други респираторни заболявания. Проучванията сочат, че комбинацията от екстракт от мащерка и екстракт от иглика действат синергично и са изключително мощни при всички вирусни и бактериални сезонни грипове, настинки и простудни заболявания. 

•    Цинкът е мощен антиоксидант, който ефективно стимулира имунната система.  Освен това, цънкът е важен микроелемент, който спомага за протичането на метаболизма на редица вещества в организма – въглехидрати, мастни киселини и витамин А. Цинкът притежава мощно антиокидантно действие и защитава клетките от вредното влияние на свободните радикали. Цинкът поддържа нормалната функция на дихателната система и спомага за по-бързото възсановяване на организма след инфекции. Доказано е, че цинкът прави организма по-устойчив на сезонните грип и простудни заболявания.

Байкавир е продукт с клинично доказана ефективност. Ето резулататите от проведените клинични изследвания: 

1. Моноцентрово клинично аналитично изпитване за оценка на ефективността и безопасността от употребата Байкавир® при 35 възрастни пациенти (18-85 години) с грип и/или остра вирусна инфекция (ОВИ).
Оценка за ефективността на Байкавир® на базата на осреднени стойностти по визити:
•    На втора визита (6 ден) от включването, 58% от пациентите са диагностицирани като клинично здрави.
•    На трета визита (11 ден) от включването, процента на излекуваните пациенти достигна 82%.
•    След 24-тия ден, 3 пациенти (9%) остават със слабо изразени катарални симптоми, 91% от пациентите са излекувани.
•    Заключение: Наблюдава се преминаване на вирусната инфекция без усложнения и без да се налага хоспитализация при 97% от пациентите. Ефективността на продукта Байкавир® се оценява като изключително висока, като на шестият ден от включването на пациентите, 58% от тях са диагностицирани като клинично здрави. На единадесетия ден от включването, процентът на възстановилите се пациенти достига 82%. Наблюдава се бързо действие, като всички пациенти понасят добре терапията, без да се установяват странични ефекти през периода на клиничното изпитване. 
2. Моноцентрово клинично аналитично изпитване за оценка на ефективността и безопасността от употребата на Байкавир® при деца с грип и/или остра вирусна инфекция. Проучването е проведено между месеците ноември 2020г. и март 2021г. на 20 деца на възраст между 6 и 12 години. 
•    В проучването участват деца с наличие на симптоми на ОВИ – главоболие, мускулни болки, болки в очните ябълки, катарални симптоми, висока температура (между 37,5° и 39,0°C). 
•    Всички 20 деца още при първата визита са с изразени катарални симптоми, а 6 от са в по-тежко общо състояние (силно зачервено гърло, висока температура, обща отпадналост). На третия ден, 15 от децата се чувстват добре, като катаралните симптоми намаляват. При 5 деца остават слаби. 
•    След приемането на Байкавир, на третия ден температурата вече е субфебрилна, а на четвъртия ден 16 от децата са с нормална температура. 
•    Останалите наблюдавани симптоми, като главоболие, мускулни болки и болки в очните ябълки намаляват до втория ден, а при втора визита (6 ден), при 18 от децата (85%), напълно изчезват. 
Заключение: Наблюдава се висока ефективност, като 75% (15) от децата се възстановяват напълно след четвъртия ден от приема на Байкавир®, без да се налага прием на антибиотик. Наблюдава се бързо действие, като всички деца понасят добре терапията, като нито едно от тях не получава нежелани реакции през периода на клиничното изпитване. 
Деветте активни съставки в Байкавир флу елиминират вирусите и бактериите, като:
•    Предотвратяват навлизането на вирусите в организма и блокират тяхното прикрепяне към клетките
•    Блокират вирусното възпроизвеждане на различни етапи
•    Поддържат имунния отговор на организма
•    Намаляват изявата на симптоми, свързани с вирусните и бактериалните инфекции
•    Профилактират от вирусно и бактериално заразяване
•    Ускоряват възстановяването
•    Действат антиоксидантно
Ето още информация за механизма на действие на Байкавир флу:
Байкавир флу подобрява имунитета на организма, като повишава нивото на Т-лимфоцитите и качеството на алфа-имуноглобулините. Ако химически синтезираните антибиотици и противовирусни средства само убиват бактериите и вирусите, Байкавир флу допълнително увеличава и имунитета на организма и премахва вътреклетъчните токсини. По този начин борбата с инфекцията се осъществява чрез стимулиране на естествените защитни сили на организма. Тък като Байкавир флу е напълно естествен продукт, няма странични ефекти, каквито се наблюдават след употреба на конвенционални антибиотици и противовирусни средства.
Широкият спектър на действие на активните съставки в Байкавир флу определя и други допълнителни ефекти, наблюдавани след дългогодишната употреба на мощната комбинация от съставки
    Притежава противовирусно действие и срещу други вируси, включително Human Adenovirus, Enterovirus 71 и Coxsackievirus
    Притежава антимикотично действие, като намалява образуването на биофилм и ДНК синтез на Candida albicans
    Притежава антибактериално действие срямо повече от 16 вида бактерии, сред които Staphylococcus aureus, пневмококи, стрептококи, ешерихия коли
Как се приема Байкавир флу?
При първи признаци на нужда от Байкавир Флу, се препоръчва: 
    За възрастни и деца над 12 години, 5 поредни дни - 3 пъти на ден по 2 капсули (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене). 
    При допълнителна нужда – още 5 дни 3 пъти по 1 капсула. 
    Деца от 5 до 12 години, 5 поредни дни - 3 пъти на ден по 1 капсула (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене). 
    За поддържане нормалното състояние на имунната система, за 2 поредни седмици се приемат: при деца над 5 години и възрастни – по 2 капсули веднъж на ден (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене). 

 

БАЙКАВИР ФЛУ (BAICAVIR FLU) 
Съставки: Стандартизиран екстракт от листа и плодове на Форсития (Forsythia suspensa- Phillyrin 2% ), Стандартизиран екстракт от цвят на Орлови нокти (Lonicera japonica Thunb (chlorogenic acid 5%)), Стандартизиран екстракт от корени на Шлемник байкалски (Scutellaria baicalensis - (baicalin - 80%)), Екстракт от корени на Исатис (Isatis tinctoria Linnaeus) 20:1; Стандартизиран екстракт от листа на Андографис (Andrographis paniculate (Burm.f). Nee -35% Andrographolides)), Стандартизиран екстракт от плод на черен Бъз ((Sambucus nigra L.) 14% PAC, малтодекстрин), Стандартизиран екстракт от стръкове на мащерка (Thymus vulgaris L, 2,5 % тимол), Екстракт от корени на иглика (Primula elatior L.), Цинк (Цинков цитрат), антислепващи агенти – магнезиев стеарат; пълнител - микрокристална целулоза, желатинова капсула.
Предназначение: Комбинация от 9 синергично действащи и клинично изпитани съставки, която допринасят за естествената защитна функция на организма, особено по време на сезонните предизвикателства на студеното време. Подпомага нормалната функция на респираторната система и подкрепя имунитета. Намалява чувството на отпадналост и умора.
Как действат съставките в Байкавир Флу?
Байкавир Флу съдържа ефективна комбинация от три активни съставки, които едновременно спомагат за повишаване на съпротивителните сили на организма, допринасят за нормална функция на имунната система и притежават мощно антиоксидантно действие.
Растението Lonicera japonica, познато още като Орлови нокти, е широко използвано в традиционната китайска медицина. Много настоящи изследвания показват, че стандартизирания екстракт от цвят на орлови нокти притежава редица важни ползи върху много органи и системи в организма. Растението съдържа повече от 140 съединения, сред
които флавони, органични киселини, тритерпеноидни сапонини и др. Едно от най важните изолирани съединения е хлорогенната киселина. Тя има свойството да подпомага работата на дихателната система и да допринася за естествената защитна функция на организма, особено през есенно-зимните сезони. Екстрактът от цвят на орлови
нокти има благоприятен ефект върху имунната система, като активира имунните клетки.
Scutellaria baicalensis, познато като Шлемник байкалски, е цъфтящо растение, което се използва в китайската медицина повече от 2000 години, заради своите полезни свойства върху организма. В стандартизирания екстракт от корени на Шлемник байкалски влизат голям брой амино-киселини, етерични масла, флавоноиди, стероли и др. С най-голямо значение и като основен биологично-активен компонент е байкалинът. Той има благоприятно влияние върху респираторната система, като спомага за защита на организма. Екстрактът от корени на Шлемник байкалски спомага за нормална функция на имунната система и притежава антиоксидантното действие, като се бори с негативното
влияние на свободните радикали върху клетките. Полезните свойства се изразяват и чрез спомагане за нормална функция на нервната и съдечно-съдовата системи.
Forsythia suspensа е познато отдавна в китайската традиционна медицина като полезно средство за организма. Форсития, както още се нарича, е източник на над 230 съединения с различна характеристика и полезно действие. Форсития спомага за нормална функция на имунната система и притежава мощно антиоксидантно действие, като спомага за неутрализиране действието на свободните радикали върху клетките.
Исатис е билка, позната отдавана със своите благоприятни свойства за организма. Стандартизираният екстракт от корени на исатис подпомага функцията на имунната система и благоприятства нормалното функциониране на респираторната система.  
Екстрактът от андрографис е широко използван растителен екстракт поради доказаните си свойства. Действието му се дължи на съдържащите се в него андрографолиди, които подпомагат нормалната функция на синусите, горните и долните дихателни пътища. Освен това, екстрактът от андрографис подпомага имунитета и устойчивостта на организма. 
Черният бъз е растение с голям брой  биологично активни вещества. Екстрактът от черен бъз е едно от най-мощните натурални средства за поддържане на имунитета и благоприятно повлияване на организма в период на предизвикателствата на студеното време. Действа антиоксидантно и защитава клетките от оксидативен стрес. 
Мащерката е една от най-използваните билки в традиционната медицина. От десетилетия мащерката се използва за подпомагане на имунитета и поддържане на нормална функция на белите дробове и бронхиалното дърво. Екстрактът от мащерка подпомага съпротивителните сили на организма. 
Екстрактът от корен от иглика действа благоприятно върху функцията на респираторната система, като спомага за отделяне на натрупани секрети. Действа антиокидантно и подпомага дишането.  
Цинкът е мощен антиоксидант, който подпомага функцията на имунната система.  Освен това, цънкът е важен микроелемент, който спомага за протичането на метаболизма на редица вещества в организма – въглехидрати, мастни киселини и витамин А. Цинкът защитава клетките от влиянието на свободните радикали. Поддържа нормалната функция на дихателната система.

Количествена информация:
Байкавир Флу (Baicavir Flu)    Състав за една капсула    Състав за 3 капсули
(максимална дневна доза за деца от 5 до 12 години)    Състав за 6 капсули
(максимална дневна доза за възрастни и деца над 12 години)    % от референтните стойности
Форсития (Forsythia suspensa) 
от който Филирин 2%    120 mg
2,4 mg    360 mg
7,2 mg    720 mg
14,4 mg    **
Орлови нокти (Lonicera japonica Thunb)
от който chlorogenic acid 5%    100 mg

5.0 mg    300 mg

15.0 mg    600 mg

30.0 mg    **
Шлемник байкалски (Scutellaria baicalensis) 
от който байкалин 80%    100 mg

80 mg    300 mg

15.0 mg    600 mg

30.0 mg    **
Екстракт от Исатис (Isatis tinctoria Linnaeus)    50 mg    150 mg    300 mg    **
Андрографис (Andrographis paniculate)
от който Андрографолиди 35%    35 mg

12,25 mg    105 mg

37,5 mg    210 mg

75,0 mg    **
Екстракт от Бъз (Sambucus nigra L.)
от който 14% РАС    35 mg
4,9 mg    105 mg
14,7 mg    210 mg
29,4 mg    **
Екстракт от Mащерка (Thymus vulgaris L 
от който 2.5% тимол    20 mg

0,5mg    60 mg

1,5mg    120 mg

3 mg    **
Екстракт от Иглика (Primula elatior L.),    20 mg    60 mg    120 mg    **
Цинк     2,5 mg    7,5 mg    15 mg    150
** Няма препоръка за референтна доза 
. Препоръчителна дневна доза: При първи признаци на нужда от Байкавир Флу, се препоръчва:  за възрастни и деца над 12 години, 5 поредни дни - 3 пъти на ден по 2 капсули (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене). При допълнителна нужда – още 5 дни 3 пъти по 1 капсула. Деца от 5 до 12 години, 5 поредни дни - 3 пъти на ден по 1 капсула (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене). За поддържане нормалното състояние на имунната система, за 2 поредни седмици се приемат: при деца над 5 години и възрастни – по 2 капсули веднъж на ден (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене). Противопоказания: При свръхчувствителност към някоя от съставките. Не се препоръчва на деца, бременни и кърмещи жени. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Продуктът не е лекарствено средство! Продуктът не е заместител на разнообразното хранене! Съхранение: В оригинални опаковки, на сухо и прохладно място, при температура под 25ºС. Опаковка: по 30 бр. капсули нето тегло е 17.17 g. Произход на съставките: ЕС и извън ЕС. Произведено за: ВИТАГОЛД ООД; Изключителен собственик на правата върху продукта - ВИТАГОЛД ООД, София, ул. „Пиротска“ № 151; тел. 088 673 63 63.; Най-добър до: Виж опаковката. Партиден №: Виж опаковката.