ПРОДУКТИ
Кошница

Витаголд Витамин Д3 800 IU табл. х 120

Витаголд Витамин Д3 800 IU табл. х 120
Витаголд Витамин Д3 800 IU табл. х 120
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a2569
20.43лв.
Купи

Витаголд Витамин Д3 800 IU

В последните месеци, Витамин D  се оказа в центъра на вниманието на специалистите във връзка с пандемията от коронавирус. Редица световни проучвания дават ясен знак, че Витамин D е едно от средствата, които доказано имат положителен ефект срещу коварния вирус. Проучванията сочат, че при недостиг на Витамин D, вероятността от по-тежно развитие на инфекцията и усложнения е по-голяма. Ниската концентрация на Витамин D може да се окаже допълнителен фактор за здравето на сърцето и съдовете.

Ползи за организма от прием на Витамин D3:

 • Намалява риска от грип и други вирусни заболявания и респираторни заболявания (според проучвания включително и Covid-19)
 • Подпомага имунния отговор на организма спрямо вируси и друг вид инфекции
 • Спомага за намаляване тежестта на симптомите при инфекция
 • Активира клетъчния имунитет, който е основен за борба с вирусите
 • Води до по-бързо възстановяване на организма след боледуване
 • Действа като мощен антиоксидант и защитава клетките от свободните радикали
 • Поддържа здрави костите и намалява риска от развитие на остеопороза
 • Действа благоприятно на сърдечно-съдовата система
 • Подобрява състоянието на кръвоносните съдове и работата на мускулите
 • Има благоприятен ефект върху ставите, костите и зъбите

при какви състояния се препоръчва за прием Витамин D3:

 • При вирусни инфекции (включително Covid-19), грип и настинки

Гръпът и острите вирусни инфекции са едни от най-честите състояния, особено през есенно-зимните месеци. Те се причиняват от различни вируси, които постъпват през устата, носа и очите и бързо се развиват симптоми, като висока температура, хрема, кашлица, болки в гърлото, обща отпадналост и други.

Действието на Витамин D за повишаване на имунитета е ключово в превенцията от сезонния грип и други вируси. Той регулира имунния отговор на организма спрямо патогените, като позволява нашата имунната система да остане балансирана и да се спрявя през целия период на вирусните инфекции. Освен това, Витамин D притежава и противовъзпалителен ефект, като намалява възпалителните реакции, които иначе могат да имат трайни последици за организма. От изключителна важност е факта, че приемът на Витамин D предпазва от усложнения, вследствие на вирусна или бактериална инфекция. В много от случаите, това прави организма податлив на повторно заразяване.

Предвид разрастналата се пандемия от коронавирус, специалистите препоръчват прием на адекватно количество на Витамин D3 като едни от основните и естествени начини за ефективно спряване с вируса. Според учени от медицинския център към престижния Бостънски университет в САЩ адекватни количества на Витамин D намаляват риска от усложнения и смърт при пациенти с Covid-19 с повече от 51 %.

 • При понижен имунитет

Имунитетът е възможността на организма да остане устойчив към различни патогени от заобикалящата го среда. Приемът на Витамин D3 активират имунитета, особено клетъчния имунитет и функцията на Т-лимфоцитите, което е от ключово значение за по-голяма устойчивост спрямо вирусни инфекции.

 • За превенция от други респираторни инфекции

Особено през есенно-зимния сезон, ежегодно се увеличават заболелите от респираторни заболявания, следствие на различни вируси и бактерии. Витамин D3 увеличава активността на имунните клетки, които прихващат и неутрализират патогените. Адекватния прием на Витамин D може да увеличи броя на макрофагите в рисковите зони за развитие на инфекция, каквито са устата, носа и гърлото и предотврятява постъпването на различните патогени.

 • При отпадналост и умора

Витамин D3 е особено важен за общото укрепване на цялото тяло. Освен това, Витамин D3 намалява стреса, тревожността и подобрява когнитивната функция.

 • При проблеми със сърдечно-съдовата система

Доброто състояние на кръвоносните съдове и сърцето е от съществено значение за превенцията от развитие на редица сериозни заболявания, като инсулт и инфаркт. В проучвания е установено, че при адекватно количество на прием на Витамин D3, намаляваме риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, като повишено кръвно налягане, атеросклероза и миокарден инфаркт.

 • При остеопороза

Остеопорозата се свързва със състояние на намалена костна плътност. Това се дължи на намаленото количество на абсорбиран калций. Особено при жените над 45-годишна възраст, възможността от остеопороза се увеличава. При нея могат да настъпят редица усложнения, като болки и чести фрактури, които да нарушат качеството на живот. Приемът на адекватно количество Витамин D3 спомага за усвояването на калций и намалява риска от развитие на остеопороза.

Състав в 1 таблетка:

 • Всяка таблетка съдържа 20 mcg (800IU) Витамин D3

Начин на употреба:

 • Препоръчва се прием от 1/2 таблетка дневно (10 mcg/400IU)
  ( При дефицит на витамин D3 или за “ударна” подкрепа на имунитета може да се приема и по 1 цяла таблетка дневно)