Витамини и минерали

Производители

Последни статии

Калций, магнезий и витамин D3 + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки Преглед отблизо

Natural Factors Калций, магнезий и витамин D3 + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки

21,16 лв

1156

Natural Factors Калций, магнезий и витамин D3 + калий и цинк 526 mg 

Калцият изгражда здрави кости и зъби, но и поддържа костната плътност и здравина. Той помага да се регулират: сърдечният ритъм, съсирването на кръвта и свиването на мускулите.

Магнезият предпазва тялото от стреса, работи с калция в помощ на споменатите системи на организма и участва в повече от десетки различни биохимични реакции. Ето защо магнезият е много важен за образуването на костна тъкан, за правилното пренасяне на импулсите в нервите и мускулите, както и за производството на енергия.

Другите минерали включени в този комплекс: манган, калий и цинк, също са в цитратна форма за по-добро усвояване и използване от клетките. И те имат важен принос за здравината на костите. Витамин D е включен, тъй като действа като хормон, който позволява на тялото да абсорбира и използва правилно калция.

Състав:

Хранителна добавка, 90 таблетки. Всяка таблетка съдържа:

  • Калций (цитрат): 250 mg                 
  • Магнезий (цитрат и оксид): 250 mg              
  • Калий (цитрат): 20 mg               
  • Цинк (цитрат): 5  mg              
  • Манган (цитрат): 1 mg              
  • Витамин D3 (холекалциферол): 2.5 µg               
  • Микрокристална целулоза, обвивка на таблетката (карбохидратна гума /целулоза/, глицерин, титаниев диоксид,  полидекстроза, триацетин), натриева кроскармелоза, растителен магнезиев стеарат (лубрикант)

Приложение:  

Допринася за нормалното състояние на костите, ставите, зъбите, мускулите и тъканите.

Да се приема по 1 таблетка дневно, за предпочитане с  храна. Не приемайте едновремено с  медикаменти-направете пауза от няколко часа между приемите.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО