ПРОДУКТИ
Кошница

ВИТАМИН К 1 0,1 мг табл. х 20 Адифарм - ADIPHARM

ВИТАМИН К 1  0,1 мг  табл. х 20 Адифарм
ВИТАМИН К 1 0,1 мг табл. х 20 Адифарм - ADIPHARM
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a7048
10.91лв.
Купи

ВИТАМИН К 1 за нормалното съсирване на кръвта и изграждането на костите

Витамин К1 Адифарм е хранителна добавка, която:

Подпомага кръвосъсирването
Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите
Vitamin К1 е сборно наименование на група от мастно-разтворими витамини, които са необходими за биосинтеза на някои от плазмените фактори на кръвосъсирването. При дефицит на витамин К съществува повишен риск от нарушено кръвосъсирване и кръвоизливи.
Съществуват три форми на витамин К - Витамин К1 (известен още като phytomenadione) съдържащ се в някои зеленчуци, Витамин К2 (или menaquinone), който се продуцира от чревната флора както и снтетичният Витамин К3 (menadione). Множество изследвания показват,
че именно Витамин К1 се явява най-подходящата форма на витамина за преодоляване на явленията свързани с евентуален дефицит.

Витамин K допринася за поддържането на нормалното състояние на костите.

Нормално основния прием на витамините от група К се осигурява с храната (под формата на витамин К1) а известна част се продуцира от чревните бактерии. Витамин К1 се съдържа предимно в зелени, листни зеленчуци като броколи, различини видове зеле, спанак, салата и др.

 

Състав:

Всяка таблетка съдържа 100 µg витамин К1 (Phytomenadione 5%).

 

Начин на употреба:

1 таблетка дневно, по време на хранене, в продължение на 10 – 15 дни. Приемането на продукта с храна, богата на мазнини подобрява усвояването му. Приемането на продукта в по-високи дози и/или за по продължителен период от време изисква консултация със специалист.