ПРОДУКТИ
Кошница

ВИТАМИН B6 тб. 25мг x 20

ВИТАМИН B6 тб. 25мг x 20
ВИТАМИН B6 тб. 25мг x 20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2337
1.78лв.
Купи

ВИТАМИН В 6 / VITAMIN B 6 тaб. 25мг x 20

е лекарствен продукт, който се прилага за лечение и профилактика на витамин В6 дефицитни състояния, които могат да доведат до сидеробластна анемия, неврологични нарушения, себореен дерматит, напукване на устните; при лечение с продукти, които нарушават метаболизма на витамин В6 като циклозерин (антибиотик), изониазид (противотуберку-лозно лекарство), пенициламин (лекарство, потискащо имунната система); в комплексното лечение на алкохолизъм, изгаряния, метаболитни нарушения, хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза), при пациенти на хемодиализа и след гастректомия (отстраняване на стомаха), при чревни заболявания с диарична симптоматика, малабсорбционен синдром (нарушено усвояване).

Витамин В6 Софарма таблетки съдържа активно вещество пиридоксинов хидрохлорид, който се отнася към групата на витамините и нормално се съдържа в зеленчуци, бобови и житни храни, месо, яйца.
В организма пиридоксин влиза в състава на ензими, участващи в белтъчната и други видове обмяна, в синтезирането на биологично активни вещества. Пиридоксин е необходим за нормалното развитие и функциониране на нервната система и черния дроб, за формирането на еритроцитите и клетките на имунната система. Необходим е за поддържане на мускулния тонус на стомашно-чревния тракт, за нормалното функциониране на кожата и очите.

Обърнете специално внимание при употребата на Витамин В6


- Преди лечението с Витамин В6 Софарма е необходимо да знаете, че ефикасността на продукта не е доказана при следните заболявания: акне и други дерматози, алкохолна интоксикация, астма, хемороиди, психични заболявания, мигренно главоболие, бъбречни камъни, радиационна болест, за стимулация на лактацията (отделяне на кърма) и апетита.

- Прилагането на пиридоксин във високи дози продължително време може да предизвика периферни невропатии.

- Пиридоксин може да предизвика фалшиво-положителни резултати при реакция за определяне на уробилиноген.

Прием на други лекарства


Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Уведомете лекуващия лекар, ако приемате леводопа (лекарство за лечение на болест на Паркинсон), циклозерин (антибиотик), изониазид (противотуберкулозно лекарство), пенициламин (лекарство, потискащо имунната система).

Бременност и кърмене


Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Бременност:

Витамин В6 Софарма може да се прилага в лечебни дози през бременността. Приложението му във високи дози може да доведе до пиридоксинова зависимост на новороденото.

Кърмене:

Не се препоръчва приложението на Витамин В6 Софарма в периода на кърмене. При необходимост от лечение на майката, кърменето трябва да се прекрати.

Шофиране и работа с машини


Витамин В6 Софарма не повлиява неблагоприятно вниманието и бързината на реакциите.

Състав:

Vitamin B 6 съдържа:

Активна съставка: пиридоксинов хидрохлорид 25 мг в една таблетка.

Помощни вещества: пшенично нишесте; лактоза монохидрат; целулоза, микрокристална; магнезиев стеарат; повидон; талк; опадрай жълт (Е110).

Начин на употреба:

Възрастни: по 2-4 таблетки Витамин B 6 дневно.

Деца: по 1-2 таблетки дневно.

Нежелани реакции:

Рядко могат да се наблюдават нежелани реакции при употребата на Витамин B 6:

Неврологични нарушения: полиневропатия (изтръпвания на крайниците), гърчове, виене на свят. Тези реакции се наблюдават рядко, при продължително лечение с продукта във високи дози.

Реакции на свръхчувствителност: обриви.

Нежеланите реакции изчезват при прекратяване на лечението. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.