ПРОДУКТИ
Кошница

ГАВИСКОН ЛИКВИД САШЕТА x12

ГАВИСКОН ЛИКВИД САШЕТА x12
ГАВИСКОН ЛИКВИД САШЕТА x12
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2585
10.50лв.
Купи

Гавискон ликуид при симптоми на гастро-езофагеален рефлукс 

ГАВИСКОН ЛИКВИД САШЕТА е продукт под формата на сашета, предназначен за лечение на симптомите на гастро-езофагеален рефлукс, като киселинна регургитация, киселини от стомаха и нарушено храносмилане. Те могат да се проявят след хранене, по време на бременност или при пациенти с езофагит. Gaviscon Liquid спада към група лекарства, наречени "супресори на рефлукса", които образуват защитен слой по повърхността на стомашното съдържимо, възпрепятствайки връщането на стомашна киселина към хранопровода, където причинява болка и дискомфорт. С приятен ментов вкус. Предлага се в опаковка от 12 сашета по 10 мл.

Състав в 1 саше:

Активни съставки: 

500 mg натриев алгинат, 267 mg натриев хидроген карбонат и 160 mg калциев карбонат.Други съставки: 

карбомер, метил парахидроксибензоат (Е218), пропил пара-хидроксибензоат (Е216), захарин-натрий, естествен аромат на мента, натриев ходроксид, пречистена вода.
Този лекарствен продукт не съдържа захар и оцветители.

Начин на употреба:

За перорална употреба.
Възрастни, включително в старческа възраст и деца над 12-годишна възраст: Едно до две сашета след хранене и преди сън, или според указанията на лекаря (до четири пъти дневно). 
Деца под 12-годишна възраст: Прилага се само по лекарско предписание.

Нежелани реакции:

Не приемайте Гавискон Ликвид Сашета:

Ако сте алергични (свръхчувствителни) към някоя от съставките на Гавискон Ликвид Сашета, тъй като много рядко е възможно да се появят затруднено дишане и кожни обриви (виж информацията по-долу за пълния списък на нежелани реакции).

Обърнете специално внимание при употреба на Гавискон Ликвид Сашета:
Този лекарствен продукт съдържа малки количества натрий (6.2 mmol на 10 ml) и калций (1.6 mmol на 10 мл):

Ако сте посъветвани да спазвате строга ограничителна диета по отношение на тези вещества, моля консултирайте се с Вашия лекар;
Ако страдате от сериозно бъбречни или сърдечно заболяване, посъветвайте се с Вашия лекар, тъй като някои соли могат да повлияят на тези заболявания.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако Ви е известно че имате понижени нива на солна киселина в стомаха, тъй като ефективността на този лекарствен продукт в тези случаи може да е намалена.
Ако симптомите не се подобрят до седем дни, консултирайте се с Вашия лекар.

Прием на други лекарства:
Не приемайте този лекарствен продукт в рамките на 2 часа от приема на други лекарствени продукти през устата, тъй като може да повлияе действието на другите лекарствени продукти.
Моля уведомете Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Бременност и кърмене:
Този лекарствен продукт може да се прилага по време на бременност и кърмене.

Важна информация относно някои от съставките на Гавискон Ликвид Сашета:
Този лекарствен продукт съдържа метил (Е218) и пропил (Е216) парахидроксибензоат, които могат да причинят алергични реакции (възможно с късна поява).

Ако сте приели повече от необходимата доза Гавискон Ликвид Сашета:
Ако сте приели по-голямо количество от лекарствения продукт, малко е вероятно това да Ви навреди. Въпреки това е възможно да почувствате подуване на корема. Ако оплакването не премине, консултирайте се с Вашия лекар.

Съхранение:
Съхранявайте на място, недостъпно за деца, при температура под 25°С.
Да не се замразява или съхранява в хладилник.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.