ПРОДУКТИ
Кошница

ГАВИСКОН ЯГОДА дъвчащи табл х16

ГАВИСКОН ЯГОДА дъвчащи табл х16
НАЙ-ПРОДАВАН
ГАВИСКОН ЯГОДА дъвчащи табл х16
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2584
7.55лв.
Купи

Гавискон с ягода при нарушено храносмилане

ГАВИСКОН ЯГОДА е лекарствен продукт без лекарско предписание, което се използва за лечение на болката и дискомфорта, както и от киселините в стомаха и нарушено храносмилане, които се появяват след хранене или по време на бременност. Продуктът спада към група лекарства, наречени "супресори на рефлукс", които образуват защитен слой по повърхността на стомашното съдържимо, с цел възпрепятстване изтичането на стомашна киселина от стомаха към хранопровода, където причинява болка и дискомфорт. GAVISCON SТRAWBERRY представляват светло розови, кръгли със скосени краища таблетки с аромат и вкус на ягода. Имат маркировка - сабя и кръг от едната страна и GS250 от другата страна.

 

Състав в 1 таблетка:

Активни съставки:

 250 mg натриев алгинат, 133,5 mg натриев хидрогенкарбонат и 80 mg калциев карбонат.

 

Други съставки:

 манитол (Е421), макрогол 20 000, аспартам (Е951), аромат на ягода (малтодекстрин, модифицирано нишесте (Е1450), растително масло, пропиленгликол (Е1520)), червен железен оксид (Е172), ксилитол, кармелоза натрий, магнезиев стеарат.

Таблетките не съдържат захар и глутен.

 

Начин на употреба:

Таблетки ГАВИСКОН ЯГОДА са само за перорална употреба. Таблетката се сдъвква добре преди да се преглътнат.

Възрастни, включително в старческа възраст и деца над 12-годишна възраст: При появата на симптоми вземете 2 до 4 таблетки след хранене и преди сън.

Деца под 12-годишна възраст: Прилага се само по лекарска препоръка.

Ако пропуснете приема на една доза, не приемайте двойна доза следващия път, а продължете обичайния прием на лекарствения продукт. Ако сте приели по-голямо количество от лекарствения продукт може да почувствате подуване на корема. Малко е вероятно това да Ви навреди, въпреки това, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Ако симптомите не се подобрят до седем дни, консултирайте се с Вашия лекар.

Нежелани реакции:

Много рядко (по-малко от 1 на 10 000) може да се наблюдават алергични реакции към помощните вещества. Симптомите могат да включват кожни обриви, сърбеж, затруднено дишане, замаяност или отоци на лицето, устните, езика или гърлото. Ако някоя от тези нежелани реакции стане сериозна или ако забележите реакции неописани в тази листовка спрете приема и веднага се консултирайте с Вашия лекар.

Преди прием: 

Не приемайте този продукт: ако сте алергични (свръхчувствителни) към някоя от съставките на Гавискон Ягода Таблетки, тъй като много рядко е възможно да се появят затруднено дишане и кожни обриви (виж информацията по-долу за пълния списък на нежелани реакции).

Специално внимание при употреба:

Този лекарствен продукт съдържа натрий (10,6 mmol за доза от 4 таблетки) и калций (3,2 mmol за доза от 4 таблетки): Ако сте посъветвани да спазвате строга ограничителна диета по отношение на тези соли, моля консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този продукт; Ако страдате от сериозно бъбречно или сърдечно заболяване, посъветвайте се с Вашия лекар относно количеството на тези соли, тъй като такива соли могат да повлияят на тези заболявания. Ако страдате от фенилкетонурия трябва да имате предвид, че този лекарствен продукт е подсладен с аспартам, източник на фенилаланин. Посъветвайте се с Вашия лекар ако Ви е известно, че имате понижени нива на солна киселина в стомаха, тъй като ефективността на този лекарствен продукт в тези случаи може да е намалена.

Прием на други лекарства: 

Не приемайте този лекарствен продукт в рамките на 2 часа от приема на други лекарствени продукти през устата, тъй като може да повлияе действието на другите лекарствени продукти.

Бременност и кърмене:

Този лекарствен продукт може да се прилага по време на бременност и кърмене. Както за всички лекарства, продължителността на лечение трябва да е възможно най-кратка.

Съхранение:

Не използвайте Гавискон Ягода Таблетки след изтичане срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25 °С. 6.