ПРОДУКТИ
Кошница

ГАСТРОПРОТЕКТ табл. за дъвчене х 24 Адифарм - ADIPHARM

ГАСТРОПРОТЕКТ табл. за дъвчене х 24 Адифарм
ГАСТРОПРОТЕКТ табл. за дъвчене х 24 Адифарм - ADIPHARM
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a7075
10.12лв.
Купи

ГАСТРОПРОТЕКТ при лошо храносмилане

Продуктът Гастропротект на фармацевтичната компания Адифарм е комбинация от три активни съставки: фамотидин - използван за редуциране на стомашните киселини и две често употребявани противокиселинни съставки - калциев карбонат и магнезиев хидроксид. Гастропротект облекчава симптомите на неправилна обработка на храната при прекомерно образуване на киселини в стомаха. Комбинацията Гастропротект действа в две посоки: калциев карбонат и магнезиев хидроксид, неутрализират излишните киселини, които вече са образувани в стомаха, докато фамотидин има по-дълготраен ефект, като намалява киселинността до 12 часа, възпрепятствайки киселинната секреция на стомаха. Оптималната комбинацията от тези две действия поддържа ефективно нормалната киселинност в стомаха, като дава възможност за възстановяване на раздразнената и възпалена лигавица. Гастропротект се използва за краткотрайно симптоматично лечение при раздразнения и възпаления на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника и функционално-секреторни нарушения на стомаха:
-за намаляване на стомашния дискомфорт: киселини, парене, болка, тежест, подуване на стомаха, гадене и др., в резултат на образуваните излишни стомашни киселини, при остър и хроничен гастрит, рефлукс, включително, предизвикано от грешки в храненето или при злоупотреба с алкохол или тютюнопушене, или от някои лекарства;
-при повишено отделяне на киселини в стомашния сок (хиперацидитет);
-при неправилно храносмилане (неязвена диспепсия) - за подобряване на действието на стомашно-чревния тракт.

 

Състав:

 Активни вещества: В 1 капсула: 
 Фамотидин10 mg 
 Магнезиев хидроксид 165 mg 
 Калциев Карбонат800 mg 


Други съставки: 

декстрати, натриев нишестен гликолат, натриев цикламат, аромат на лютива мента, магнезиев стеарат, прежелатинизирано нишесте и царевично нишесте.

 

Начин на употреба:

За възрастни и юноши над 16 години.
За облекчаване на симптомите сдъвчете напълно една таблетка. Не гълтайте цяла таблетката за дъвчене.
За предотвратяване появата на киселини, сдъвчете една таблетка от 15 до 60 минути преди прием на храни или напитки, които предизвикват киселини.
Да не се превишава дневната доза от две таблетки за дъвчене.
Продължителността на лечението е до 2 седмици, не приемайте това лекарство повече от две последователни седмици.