ПРОДУКТИ
Кошница

ГАСТРОЦИД капс. 20мг x 14

ГАСТРОЦИД капс. 20мг x 14
ГАСТРОЦИД капс. 20мг x 14
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2668
6.30лв.
Купи

Гастроцид при киселини 20 мг х14 капсули Actavis

ГАСТРОЦИД капс. 20мг x 14 представлява лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ омепразол, който се използва при възрастни за краткосрочното лечение на симптоми на рефлукс (напр. стомашни киселини, връщане на киселини, болка зад гръдната кост) и за профилактика на гастродуоденална язва, причинена от нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) при пациенти, нуждаещи се от непрекъснато лечение с тях. Рефлуксът е обратно връщане на стомашна киселина от стомаха в хранопровода, което може да доведе до възпалението му и поява на болка. Това може да бъде причина за Вашите симптоми, като например болезнено чувство на парене в гърдите, стигащо до гърлото (киселини) и кисел вкус в устата (киселинна регургитация). Гастроцид съдържа лекарственото вещество омепразол, което спада към групата лекарствени продукти, наречени "инхибитори на протонната помпа". Те действат като намаляват количеството киселина, която Вашият стомах произвежда.

Състав на Actacis Гастроцид при киселини 20 мг х14 капсули:

Активното вещество е омепразол. Всяка капсула съдържа 10 mg или 20 mg омепразол. 
Помощните вещества са: захарни сфери (състоящи се от царевично нишесте, захароза и вода), съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат (1:1) дисперсия, хипромелоза, талк, манитол, макрогол 6000, титанов диоксид (Е171), полисорбат 80, динатриев фосфат, безводен; натриев лаурилсулфат.
Капсулна обвивка: желатин, вода, титанов диоксид (Е171), хинолиново жълто (Е 104)

Начин на употреба:

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
Обичайната доза е една капсула от 20 mg или две капсули от 10 mg веднъж на ден в продължение на 14 дни. Свържете се с Вашия лекар, ако симптомите не са отзвучали след този период.
Възможно е да се наложи да приемате капсулите в продължение на 2 - 3 последователни дни, за да се постигне подобрение на симптомите.

Приемане на това лекарство

Препоръчва се капсулите да се приемат сутрин;
Капсулите трябва да бъдат погълнати с чаша течност;
Капсулите трябва да бъдат приети преди хранене или на гладно;
Капсулите не трябва да се дъвчат или чупят.
Какво трябва да направите, ако имате проблеми с поглъщането на капсулите
Ако имате проблем да поглъщате капсулите, те трябва да се отворят и зрънцата да бъдат смесени с една супена лъжица сок. Сместа трябва да бъде приета незабавно.

Ако сте приели повече Гастроцид отколкото трябва
Ако сте приели по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за съвет към лекар или фармацевт.

Ако сте пропуснали да приемете Гастроццд:
Ако забравите да вземете доза, вземете я веднага щом се сетите. Въпреки това, ако е време за следващата доза, пропуснете невзетата. Не взимайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.