ПРОДУКТИ
Кошница

GENGILEL ГЕНГИГЕЛ Бебе гел. 20 мл.

ГЕНГИГЕЛ Бебе гел. 20 мл.
GENGILEL ГЕНГИГЕЛ Бебе гел. 20 мл.
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: 435
24.00лв.
Купи

ГЕНГИГЕЛ БЕБЕ гел 20 мл.

(Хиалуронова киселина)

Възстановява здравината на венците и успокоява възпалението и травмите на тъканите в устната кухина
В тъканите на устната кухина, особено в мукозата, настъпват редица промени, свързани с растежа на детето.

Хиалуроновата киселина е естествен компонент на тези тъкани и има съществено значение за поддържането на функционалния баланс, необходим за клетъчното взаимодействие.

Никненето на временните и постоянните зъби и хормоналните промени, които настъпват при съзряването на детето, водят до намаляване съдържанието на хиaлуронова киселина в тъканите, което от своя страна отслабва защитната функция на мукозата,

GENGIGEL baby е медицинско изделие, съдържащо хиалуронова киселина с високо молекулно тегло под формата на натриев, хиалуронат, добита чрез биотехнологичен производствен процес, който гарантира високо ниво на чистота.
Локалната апликация на хиалуронова киселина осигурява баланс в периодонталната тъкан, Ускорява оздравителния процес и възстановява правилното функциониране на тъканите като предотвратява настъпването на дефицит на хиалуронова киселина, която се намира естествено в гингивата и същевременно засилва нейния ефект,
Хиaлуроновата киселина не оказва локален или системен фармакологичен ефект по отношение на мукозата, тъй като се деполимеризира и редуцира под ензимното действие на бактериалната плака.
Формулата на GENGIGEL baby е така специфично създадена, че да се доближи максимално до хиалуроновата киселина, намираща се нормално в тъканите на гингивата.

GENGIGEL Ьаbу е напълно безопасен. Няма противопоказания за употреба и нежелани реакции.
Отсъствието на консерванта, алкохол, оцветители и замяната на кариогенните подсладители с ксилитол, който редуцира локалното рН, води до потискане на бактериалния растеж и прави препарата изключително подходящ за пациенти,
включително бебета и деца, склонни към токсикологични реакции и подложени на влияние на кариогенни агенти,
Формулата на GENGIGEL ЬаЬу е така разработена, че да отговоря на специфичните терапевтични нужди на детската възраст; не крие никакъв токсикологичен риск, а специфичният вкус на мляко и ванилия е специално създаден, за да се хареса на децата от 0-6 годишна възраст.
Безопасният профил на препарата го прави изключително подходящ в случаите когато противовъзпалителните средства са противопоказани, Благодарение на ксилитола, който е естествен подсладител и като такъв не уврежда зъбите, и не води до значителни вариации в нивото на кръвната захар, препаратът е подходящ за диабетици.
Няма известни взаимодействия с лекарства и препаратът може да се използва в хода на специфична терапия, включително антибиотична.

GENGIGEL Ьаbу е напълно безопасен, поради което е изключително подходящ за лечение на състояния, свързани с възпаление на гингивата при малки деца, Неговите отличителни характеристики са:

 • не съдържа алкохол;
 • не съдържа консерванти;
 • не съдържа оцветители;
 • не съдържа захар,

Показания за употреба:

 • затруднен пробив на временни или постоянни зъби;
 •  възпалителни състояния като гингивит, кървене от венците, отдръпване на венеца, венечни джобове;
 • травма на тъканите;
 • след зъбна екстракция, абразио, постоперативни състояния в областта на устната кухина;
 • състояния, изискващи повишаване на концентрацията на хиалуронова киселина в мукозата.

Начин на употреба:

Нанася се от три до пет пъти дневно до пълното изчезване на симптомите.
Нанася се с чист пръст директно върху поразения участък с леки масажни движения.
Препоръчително е да не се дава вода и/или храна до 30 минути след аплициране.
При поглъщане е безопасен,
Спазването на добра устна хигиена е препоръчително.

Предупреждение: да се внимава при свръхчувствителност към някоя от съставките. В случай, че симптомите персистират, консултирайте се с лекар или стоматолог. Съхранява се при температура от 5" до 40° С.