ПРОДУКТИ
Кошница

ДИКЛАК ГЕЛ 1% 50гр.

ДИКЛАК ГЕЛ 1% 50гр.
ДИКЛАК ГЕЛ 1% 50гр.
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2878
9.40лв.
Купи

Диклак гел 1% при ставни болки - Sandoz

Лекарствен препарат с болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект, който се прилага локално при болка, възпаление и оток при:

? дегенеративни ставни заболявания (артроза на големите и малки стави) на крайниците и в областта на гръбначния стълб;

? ревматични заболявания на меките тъкани (възпаление на сухожилията и лигаментите - тендинити, тендовагинити и бурсити, болезнена неподвижност на рамото, възпаление на мускулите и ставите);

? битови и спортни травми ( контузии, разтягания и навяхвания).

Състав: 

Активното вещество: диклофенак натрий. Другите съставки: амоняк, карбомер (980), децилолеат, натриев едетат (Ph.Eur.), октилдодеканол (Ph.Eur.), З-sn-фосфатидилхолин, пропан-2-ол, RRR-алфа-токоферол, ароматни субстанции, пречистена вода.

Начин на употреба: 

Моля, придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай продуктът няма да действа правилно.
Диклак гел се прилага 3 пъти дневно. Трябва да се изстискат около 11 cm от гела, съответстващи на 3 g гел (30 mg диклофенак натрий) и да се нанесат върху болезнената област. Максималната обща дневна доза е 9 g гел, съответстващи на 90 mg диклофенак натрий.
Диклак гел е само за външна употреба. Да не се приема през устата!
Диклак гел се нанася в тънък слой към засегнатата част от тялото и леко се втрива. Диклак трябва се остави за няколко минути да попие преди да се облекат дрехите. Не се препоръчва използването на превръзка. Ако се налага превързване, превръзката трябва да бъде хлабава и да пропуска въздух.
Диклак може да се прилага като допълнителна терапия заедно с други лекарствени форми, съдържащи диклофенак.
Продължителността на приложение се определя от Вашия лекуващ лекар.

 

Ако сте приложили повече от необходимата доза ДИКЛАК ГЕЛ 1% / DICLAC GEL 1% 50 гр - Sandoz:

Ако сте превишили препоръчителната доза, гелът трябва да се отстрани от кожата и мястото да се измие с вода. Ако са използвани значително големи количества от Диклак гел трябва да информирате Вашия лекуващ лекар. Няма специфичен антидот.
 

Ако сте пропуснали да приложите ДИКЛАК ГЕЛ 1%:

Ако сте забравили да приложите доза, моля продължете приложението на продукта като спазвате предписаната дозировка. Ако имате някакви съмнения относно прекъсването на лечението, моля, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.