ПРОДУКТИ
Кошница

ДИКЛАК МАКС ГЕЛ 5% 100гр.

ДИКЛАК МАКС ГЕЛ 5% 100гр.
ДИКЛАК МАКС ГЕЛ 5% 100гр.
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2879
15.99лв.
Купи

Диклак Макс гел 5% при болка в ставите - Sandoz

Лекарствен препарат с болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект (нестероидно противовъзпалително средство - НСПВС), който се прилага локално при възпаление, болка и оток при:

? дегенеративни ставни заболявания (артроза на големите и малки стави) на крайниците и в областта на гръбначния стълб;

? битови и спортни травми (навяхвания, контузии, разтягания);

?ревматични заболявания на меките тъкани (възпаление на сухожилията и лигаментите - тендинити, тендовагинити и бурсити, болезнена неподвижност на рамото, възпаление на мускулите и ставите).

Състав: 

Активното вещество диклофенак натрий. Съдържанието в 1 g гел е50 mg диклофенак натрий. Другите съставки са: хипромелоза, макрогол - 7 глицерол кокоат, ароматна субстанция, пречистена вода.

Начин на употреба: 

Как да прилагате ДИКЛАК ГЕЛ 5%:

Препоръчва се следната дозировка, ако Вашият лекар не е предписал Диклак гел в друг режим на дозиране. Моля, спазвайте посочените указания за приложение. В противен случай Диклак няма да действа правилно.
Диклак гел се нанася на тънък слой върху съответните области от кожата 2-3 пъти дневно.
Да се втрива в кожата. Да не се приема през устата.
Диклак гел е подходящ за приложение при провеждане на йонофореза. Тази форма на електротерапия засилва проникването през кожата. Диклак гел трябва да се нанася при отрицателния полюс (катод).
Продуктът може да бъде прилаган от 3 до 7 дни в зависимост от конкретния случай.

 

Ако сте използвали повече от необходимата доза ДИКЛАК ГЕЛ 5%:

Ако гелът е бил нанесен в значително по-големи количества от препоръчаните или е бил погълнат, симптомите на предозиране могат да бъдат: замайване, главоболие, нарушено съзнание, нарушено дишане, гадене, повръщане, болка в корема, стомашно-чревно кървене, нарушения на чернодробната и бъбречна функция, както и гърчове при деца. Незабавно информирайте Вашия лекар, който ще се ориентира в клиничната картина при лечение на предозирането. Гелът трябва да бъде отстранен и измит с вода, ако сте превишили препоръчителната доза при приложение.
 

Ако сте пропуснали да използвате ДИКЛАК ГЕЛ 5% :

Ако сте забравили да приложите продукта, продължете регулярно да го прилагате. Моля консултирайте се с Вашия лекар, ако не сте сигурни по отношение на прекъсването или предварителното прекратяване на терапията. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.