ПРОДУКТИ
Кошница

ДИМЕКС сир. х 125мл

ДИМЕКС сир. х 125мл
ДИМЕКС сир. х 125мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2344
5.98лв.
Купи

Димекс Сироп за кашлица х125 мл

Комбиниран лекарствен продукт с изразено противокашлично действие. Сиропът за кашлица се използва за симптоматично лечение на спастична и дразнеща кашлица при възпалителни заболявания на дихателните пътища.

Кога не трябва да се приема?

Димекс не трябва дасе използва в следните случаи:

- Свръхчувствителност към лекарствените или помощните продукта;
- Остри астматични пристъпи;
- Повишено вътреочно налягане;
- Увеличение на простатната жлеза;
- Стенения на уретера;
- Стенозираща пептична язва;
- Тежки бъбречни и чернодробни нарушения;
- Метаболитна алкалоза;
- Бременност и кърмене;
- Деца под 5- годишна възраст.

Предпазни мерки и предупреждения


При малки деца е необходимо точно спазване на дозировката. При превишаване на дозата и при чувствителни индивиди антихистаминовите продукти могат да предизвикат възбуда, халюцинации, гърчове. Да се прилага внимателно при пациенти в напреднала възраст. Възможно е да предизвика замайване, сънливост, артериална хипотония. Необходимо е да се прилага с внимание при пациенти с бронхиална астма поради затруднено отделяне на секрета.

Бременност и кърмене


Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Преди

да вземате някакво лекарство по време на бременност, непременно се
посъветвайте с лекуващия си лекар.
Димекс не се прилага по време на бременност и кърмене.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини:

При употреба на Димекс е възможна поява на сънливост и нарушение в координацията, поради което е необходимо да се използва внимателно от водачи наб превозни средства и оператори на машини.

Важна информация за помощните вещества:
Лекарственият продукт съдържа 52, 5 g захароза. Когато се приема съгласно препоръките 5 ml набавя до 2,15 g захароза. Неподходящ при хора с нарушено усвояване на захари.

Димекс съдържа до 7,68 об.% етанол. 5 ml съдържат 312 Mg алкохол. Необходимо е да се употребява с внимание от болни страдащи от чернодробни заболявания, алкохолизъм, епилепсия, както и бременни.
Сиропът включва като помощни вещества: глицерол — при високи дози е възможно да причини главоболие, стомашно дразнене и диария;

Взаимодействия с други лекарства:

Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта. Едновременното прилагане на Димекс с МАО-инхибитори (лекарства за лечение на депресивни състояния) води до засилване на ефектите му. Димекс усилва ефекта на алкохол и други лекарства потискащи централната нервна система (сънотворни, успокоителни) при едновременото прилагане.

Начин на употреба:

Дозировка:

Сиропът Димекс се приема перорално.

Възрастни и деца над 14 години: По 5 - 10 ml 3-4 пъти дневно;

Деца от 9 - 14 години: по 5 ml 3-4 пъти дневно;

Деца от 5 - 8 години: по 2,5 до 5ml 3-4 пъти дневно;

Ако имате чувството, че ефектът на лекарството е много силен или твърде слаб, моля, консултирайте се с лекуващия си лекар.

Нежелани реакции:

Димекс може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция. При лечението със сиропа е възможно да се наблюдават: обща слабост, умора, понижаване на вниманието, световъртеж, сънливост, главоболие, нарушение на координацията, безпокойство, повишена възбуда (особено при деца), раздразнителност, безсъние, понижаване на кръвното налягане, нарушения на сърдечния ритъм, сухота в носа, устата и гърлото, запушване на носа, затруднено дишане, гадене, повръщане, запек, диария, затруднено уриниране или задържане на урина, сърбеж, обриви, фотоалергични реакции, преходни нарушения в зрението, шум в ушите. Ако получите нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекувагция си лекар.