ПРОДУКТИ
Кошница

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО С ОБЛЕПИХА 30МЛ

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО С ОБЛЕПИХА 30МЛ
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО С ОБЛЕПИХА 30МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a10540
10.25лв.
Купи

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ СПРЕЙ С ОБЛЕПИХА за лечение на раздразнения в гърлото

Предпазва гърлото и облекчава болката. Съдържа разработен комплекс Mucotannil за лечение на раздразнения в гърлото и често срещаните свързани симптоми като болка, дискомфорт при преглъщане, парене и сухота. Комплексът представлява патентован молекулен комплекс от полизахариди и облепиха, който осигурява мукоадхезивни защитни бариерни свойства, защитава раздразнената лигавица и успокоява болката в гърлото.  Благодарение на своята адхезивност, полизахаридите, съдържащи се в Допелхерц актив Спрей за гърло, образуват мукоадхезивен гел, който прилепва към лигавицата, осигурявайки защитен и бариерен ефект и предпазвайки я от раздразнения. Полизахаридите в спрея за гърло са способни също да задържат вода и по този начин хидратират раздразнените тъкани. Освен това, танините с облепиха, утаяват слюнчените и слузните протеини, образувайки бариера, която допълнително предотвратява адхезията (полепването) на външни дразнители и действа срещу болката, усещане за парене и затруднено преглъщане. Пулверизаторът на спрея осигурява насочено локално дозиране, което прави продуктът лесен и удобен за приложение.

 

Ползи:

  • Предпазва гърлото и облекчава болката
  • Ефективен MUCOTANNIL® комплекс с облепиха с успокояващ ефект
  • При възпалено гърло, причинено от вируси, бактерии, настинки
  • При дискомфорт при преглъщане, парене и сухота в гърлото
  • Удобно и прецизно дозиране

 

Състав:

Патентован комплекс от Mucotannil, комплекс с облепиха, екстракти от широколистен живовляк и корен на женско биле, етерично масло от мента, ментол и анетол.

 

 

Начин на употреба:

Възрастни и деца над 12 години: 3 впръсквания до 3 пъти на ден. Разклатете добре преди употреба.


Предупреждения:

Допелхерц актив Спрей за гърло с облепиха съдържа алкохол: не използвайте продукта при деца под 12-годишна възраст.
Да не се използва в случай на бременност или кърмене.
Да не се приема при непоносимост към продукта. Да не се използва при известна свръхчувствителност към съставките (продуктът съдържа арабиногалактани от исландски лишей и лиственица).
В случай на гастрит или язва приемайте продукта само по лекарско предписание. В случай на хиатална херния или стриктура на хранопровода, консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете да приемате продукта.
Не използвайте в случаи на тежко наранени лигавици (например при фисури, афти и др.).
Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте повече от 30 последователни дни, ако симптомите продължават, консултирайте се с Вашия лекар. Ако симптомите продължават или повишите температура, консултирайте се с лекар.
Поради наличието на женско биле, продуктът не трябва да се приема от пациенти с хипертензия. Пациентите, приемащи лекарства от женско биле, не трябва да приемат други продукти, съдържащи женско биле, тъй като могат да възникнат сериозни нежелани реакции. Ако приемате орални контрацептиви, винаги се консултирайте с лекар преди да използвате този продукт.
Съхранявайте на сухо място и далеч от директни източници на топлина или светлина. Съхранявайте продукта далеч от храна и напитки. Не използвайте, в случай че опаковката е повредена. Съхранявайте този продукт на недостъпно място и далеч от обсега на деца.
Прочетете указанията за употреба на производителя.