ПРОДУКТИ
Кошница

Допелхерц Актив Цинк, Хистидин и вит. Ц депо табл. х 30

Допелхерц Актив Цинк, Хистидин и вит. Ц табл. х 30
Допелхерц Актив Цинк, Хистидин и вит. Ц депо табл. х 30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3671
8.95лв.
Купи

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ВИТАМИН C + ЦИНК + ХИСТИДИН таблетки * 30


Хранителна добавка за подкрепа на имунната система и пълноценното възстановяване
За здравето и защитните сили на организма е необходимо приемането на достатъчно хранителни вещества, като микроелементът цинк, аминокиселината хистидин и витамин С, важни за обмяната на веществата.

Благодарение на специално разработената ДЕПО таблетка хранителните вещества, които се съдържат в Допелхерц® актив Цинк + Хистидин + Витамин С се освобождават постепенно в продължение на много часове, като по този начин остават налични в организма, когато са необходими.

Ползи от прием:
15 mg Цинк + 300 mg витамин С в подкрепа на имунната система
100 mg L-хистидин за оптималното усвояване на цинка
За пълноценно възстановяване на организма след боледуване
Удължено освобождаване
Цинкът е необходим е за защитните сили на организма. Той е важен е за клетъчната защита, деленето и растежа на клетките, както и за здравината на кожата, косата и ноктите.  
При стрес, физическо натоварване и други ситуации нуждите на тялото от цинк се повишават. Тъй като микроелементите не се синтезират и не могат да бъдат съхранявани в голямо количество в тялото, трябва да се внимава за редовния им прием с храната. Правилният избор на храни е решаващ за балансираното хранене.  
Различни съставки на храната (напр. фитиновите киселини при вегетарианското хранене) ограничават усвояването на цинка от организма, докато други съставки като аминокиселината хистидин повишават усвояването му.
Комбинирането на цинка с хистидин помага за резорбцията и усвояването му.
Затова таблетките на Допелхерц® актив съдържат цинк и аминокиселината хистидин, която има и други важни метаболитни функции.
Хистидинът е аминокиселина,която играе важна роля в усвояването на цинка. Необходим за изграждането на хемоглобина, който свързва кислорода и го транспортира до клетките
Много растителни храни съдържат само малки количества хистидин, докато животинските са богат източник на хистидин.
Витамин С е важен е за защитните сили на тялото, при физическо натоварване и в стресови ситуации. Подпомага усвояването на желязото в тялото. Витамин С принадлежи към групата на водоразтворимите витамини. Тялото не може да съхранява големи количества от него и затова приемът му трябва да бъде разпределен през целия ден.Таблетките на Допелхерц® актив съдържат 10 мг цинк, целесъобразно комбиниран с хистидин, подпомагащ усвояването му и допълнени с витамин С. 


Всички продукти Допелхерц са климатично неутрални!
Повече от 20 години Допелхерц работят за намаляването на вредните емисии, отделящи се при производствените и транспортни процеси. Компанията компенсира въздействието на емисиите върху околната среда, като подкрепя проекти за защита на климата в различни точки по света в сътрудничество с организацията ClimatePartner.

Допелхерц® актив Цинк + Хистидин + Витамин С не съдържа лактоза, глутен и е подходящ за вегани.

Състав:
Активни вещества    Състав в таблетка    % от ХРС*
Цинк    15 mg    150%
Витамин С    300 mg    375%
Хистидин    100 mg     **
* Хранителни референтни стойности, съгласно Регламент (ЕС) 1169/2011

** Няма определени хранителни референтни стойности

Препоръчвана доза за дневен прием:
Приемайте 1 таблетка дневно по време на хранене, с достатъчно течност. Да не се сдъвква.