ПРОДУКТИ
Кошница

ЕПИНОРМ гел при кожни лезии и рани 3мл x 5

ЕПИНОРМ гел при кожни лезии и рани 3мл x 5
ЕПИНОРМ гел при кожни лезии и рани 3мл x 5
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K319
33.55лв.
Купи

EPINORM / ЕПИНОРМ гел при кожни лезии и рани 5 х 3 мл

Епинорм гел е стерилно медицинско изделие, формулирано като изосмотичен хидролитичен гел, за локално приложение, предназначено за кожни лезии, първични и вторични рани. Неговата формула съдържа 2% аделмидрол (INN) и 1% транстравматична (транс-2-додецендиова) киселина, плюс поликарбофил, който осигурява оптималното задържане на активните съставки по кожата и лигавиците.

Синергичната комбинация от тези вещества насърчава естествения процес на реепителизация и заздравяване на тъканта, допринасяйки за укрепване на кожната бариера и подобряване на комфорта в областта на увреждането, както и нейното по-естетично зарастване.

Епинорм гел е особено подходящ за употреба при спонтанни разкъсвания след раждане, изгаряния, рани от залежаване, диабетни язви, хемороиди, фисури и лъчетерапевтични лезии.

Употребата му е показана и в случай на лезии след хирургични разрези, напр. епизиотомия, цезарово сечение, лапароскопска хирургия, проктологични операции и други леки хирургични интервенции.

Характеристики:

  • Бърз и многопосочен ефект, дължащ се на синергичната комбинация от активни съставки.
  • Подпомага естествения процес на заздравяване на тъканта.
  • Възстановява и укрепва кожната бариера.
  • Подобрява комфорта в увредената област.
  • Допринася за по-естетичното зарастване на раната.
  • Дерматологично и микробиологично тестван.

Състав:

Вода, аделмидрол (INN), транс-2 додецендиова киселина, новеон AA-1 поликарбофил, динатриев E ДТА, натриев хидроксид.

Начин на употреба:

По лекарско предписание нанасяйте два пъти дневно на тънък слой Епинорм гел върху засегнатата област.

При хемороиди, анални фисури и фистули:

Прилагайте по една монодоза Епинорм дневно след дефекация в засегнатата перианална и/или анална област в продължение на 60 дни или според указанията на лекаря.

Опаковка: 5 монодози по 3 мл

Предупреждения: Епинорм гел е предназначен за употреба върху наранена кожа. Не е подходящ за хора, чувствителни към някоя от съставките. Да се пази от деца. Да не се използва след изтичане срока на годност. Да не се използва, ако опаковката е отворена или повредена, тъй като стерилността на продукта е нарушена. Повторната употреба на медицински изделия за еднократна употреба може да повлияе на тяхната ефективност. Не са известни странични ефекти на продукта, когато се използва според препоръките на производителя.

Условия на съхранение: Съхранявайте продукта на хладно и сухо място при стайна температура.