ПРОДУКТИ
Кошница

ЕСПУМИЗАН 40 МГ КАПС. Х 50

ЕСПУМИЗАН 40 МГ КАПС. Х 50
ЕСПУМИЗАН 40 МГ КАПС. Х 50
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a10533
8.05лв.
Купи

ЕСПУМИЗАН ПРИ НАРУШЕНО ХРАНОСМИЛАНЕ

Espumisan на фармацетичната компания Берлин-Хеми е лекарствено средство, което се прилага против подуване и чувство на тежест в корема и допълни­телен елемент за образна диагностика, при повишеното образуване и натрупване на газове в стомаха и червата във вид на дребно мехурчеста пяна. Еспумизан редуцира повърхностното напрежение на мехурче­тата газ и разгражда дребно мехурчестата пяна. Освободените по този начин газове могат да се резорбират от чревната стена и да се отделят по естествен начин. Еспумизан действа по чисто физичен на­чин, не променя химическите реакции и е фармакологично и физиологично неакти­вен, не взаимодейства с микроорганизми и с ензими. Не влияе върху храносмилането и не променя киселин­ността в стомаха. Еспумизан не се резор­бира и се отделя непроменен. Без съдържание на захар и поради това е подходящ за диабетици и хора с нарушено храносмилане.

 

Състав:

Симетикон, Метил парахидроксибензоат (Е 218) [Ph. Eur], желатин, глицерол (85 процентен), хинолиново жълто (Е 104), сънсет жълто FCF (Е 110).

 

 

Начин на употреба:

При деца над 6 години, юноши и възраст­ни - по 2 меки капсули Еспумизан, 3-4 пъти на ден.

Еспумизан се прилага по време на хране­не или след хранене, а при необходимост и преди лягане.

Продължителността на лечението се опре­деля в зависимост от оплакванията. При необходимост Еспумизан може да се прилага продължително време.