ПРОДУКТИ
Кошница

ЕСПУМИЗАН L ЕМУЛСИЯ 40МГ/30 МЛ

ЕСПУМИЗАН L ЕМУЛСИЯ 40МГ/30 МЛ
ЕСПУМИЗАН L ЕМУЛСИЯ 40МГ/30 МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a10535
8.05лв.
Купи

ЕСПУМИЗАН L ЕМУЛСИЯ против подуване и чувство на тежест в корема

Espumisan L е лекарствено средство против подуване и чувство на тежест в корема. Повишеното образуване и натрупване на газове в стомаха и червата във вид на дребно мехурчеста пяна води до неприятни оплаквания, като подуване и чувство на тежест в корема. Еспумизан L намалява повърхностното напрежение на мехурчетата газ и разгражда дребно мехурчестата пяна. Освободените по този начин газове могат да се резорбират от чревната стена и да се отделят по естествен начин. Еспумизан L се прилага при всички заболявания, придружени с повишено образуване и натрупване на газове в стомашно-чревния тракт (метеоризъм), при колики у кърмачето, при прекомерно поглъщане на въздух, както и при прием на определени храни и напитки, водещи до повишено образуване на газове (боб, леща, зеле, газирани напитки), при сърдечни оплаквания, в резултат от придвижване на диафрагмата нагоре вследствие натрупване на газове в стомашно-чревния тракт, при подготовка на коремната кухина за образно изследване (рентгеново, ултразвуково и т.н.) и като добавка към контрастна материя при двойно-контрастна рентгенография. Действа по чисто физичен начин, не променя химическите реакции и е фармакологично и физиологично неактивен, не взаимодейства с микроорганизми и с ензими. Еспумизан L не влияе върху храносмилането и не променя киселинността в стомаха. Не се резорбира и се отделя непроменен. Без съдържание на захар и подходящ за диабетици. 

 

Състав:

Симетиокон, Полиетиленгликол 1500 моностеарат, глицерол моностеарат, сорбат, хидроксипропилцелулоза, натриев цикламат, захарин натрий, аромат банан, пречистена вода.

 

Начин на употреба:

Кърмачета: 1 ml (еквивалентен на 25 капки) Еспумизан L се прибавя в шишето с мляко при всяко хранене или с малка лъжичка се дава на кърмачето преди или след всяко кърмене.
Деца между 1 и 6 години: 1 ml (еквивалентен на 25 капки) Еспумизан L, 3 до 5 пъти дневно.
Деца между 6 и 14 години: 1-2 ml (еквивалентни на 25-50 капки) Еспумизан L, 3 до 5 пъти дневно.
Юноши и възрастни: 2 ml (еквивалентни на 50 капки) Еспумизан L, 3 до 5 пъти дневно.

Еспумизан L се приема по време хранене или след хранене, а при необходимост и преди лягане. Продължителността на лечението се определя от протичането на оплакванията.

Ако е необходимо, Еспумизан L може да се приема продължително време.