ПРОДУКТИ
Кошница

Зърнастец (кора) 270 mg x 100 V капсули

Зърнастец (кора) 270  mg x 100 V капсули
Зърнастец (кора) 270 mg x 100 V капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8701
20.94лв.
Купи

Зърнастец (кора) при хемороиди

Зърнастец (кора) 270 mg x 100 капс. – естествен продукт за облекчаване на състоянието при запек
Ефективно слабително средство, което по естествен начин облекчава състоянията на остър или хроничен запек, и улеснява изхождането в случаите на хемороиди.

Стимулира перисталтиката – контракциите на дебелото черво, отговорни за придвижването на храната през храносмилателната система.
Наред със слабителното си действие, подпомага укрепването на мускулите в чревния тракт.
Насърчава нормалното изхождане и допринася за извеждането на чревните токсини и гниещата маса от ректума.
Спомага за омекотяването на изпражненията, което улеснява преминаването им през дебелото черво. Благодарение на този си ефект, каскара саграда намалява необходимостта от напъване и допринася за безболезненото изхождане при хемороиди.
Намалява риска от последващо натрупване и задържане на фекалната маса в дебелото черво, облекчава възпалението на чревната лигавица и облекчава раздразненията на ректума.
Подпомага способността на дебелото черво да абсорбира полезни компоненти.
Ефектът на каскара саграда би трябвало да настъпи в рамките на 6 до 10 часа след прием. Натурално и изключително ефективно слабително средство, което може да се използва и от по-възрастни хора

Каскара саграда или калифорнийски зърнастец (Cascara sagrada, Rhamnus purshiana, Frangula purshiana), е храстовидно или дървовидно растение. Принадлежи към сем. Зърникови (Rhamnaceae) и идва от земите на Северна Америка.

Използваемата част на зърнастеца е неговата изсушена кора. Тя има широко медицинско приложение и е изключително търсена, главно заради слабителните си свойства.

Кората на каскара саграда е източник на антрахинонови съединения, които стимулират лигавицата на дебелото черво да абсорбира електролити и вода. По този начин обемът на чревното съдържимо се увеличава и се стимулира движението на изпражненията. Някои лекари използват каскара саграда като естествена подготовка на дебелото черво за колоноскопии и други процедури, свързани с дебелото черво.


 

Състав:

Съставки:    В 1 капс.:    Дн. доза:
Зърнестец (кора)     270 mg     270 mg

Растителна капсула, силициев диоксид.

 

 

Начин на употреба:

За възрастни и деца над 12 години по 1 капсула вечер преди лягане с чаша вода. Не приемайте повече от 1 капсула за денонощие. Не се препоръчва за деца под 12 годишна възраст.