ПРОДУКТИ
Кошница

ИБУЛЕК 400 мг саше х 10 Адифарм - ADIPHARM

ИБУЛЕК 400 мг саше х 10 Адифарм
ИБУЛЕК 400 мг саше х 10 Адифарм - ADIPHARM
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a7065
8.35лв.
Купи

ИБУЛЕК при болка и температура

Ибулек на фармацевтичната компания Адифарм съдържа активната съставка ибупрофен. Спада към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства. Те намаляват болката, ограничават възпалението и понижават високата температура. Съдържащият се във Вашето лекарство ибупрофен е под формата на ибупрофен лизин, който бързо се освобождава в организма, преминава в кръвта и достига до източника на болката.
Ибулек се използва при възрастни и деца над 12 години за:
- намаляване на лека до умерено силна болка при главоболие, мигрена, зъбобол, вкл. след изваждане на зъб, болки в мускулите и ставите, болезнена менструация;
- понижаване на висока температура и повлияване на симптомите при простуда и грип.

 

Състав:

 Активни вещества: В 1 саше: 
 Ибупрофен 400 mg 

 

Начин на употреба:

Разтворете съдържанието на едно саше в чаша с достатъчно количество вода на стайна температур. Разбъркайте добре до получаване на хомогенен разтвор. Приемът на храна може да забави леко достигането на ибупрофен до кръвта и настъпването на ефекта, но от друга страна подобрява стомашно-чревната поносимост.
 

► Възрастни и деца на възраст над 12 години (телесно тегло > 40 kg)
Начална доза - 400 mg (1 саше). При необходимост, по едно саше може да бъде прилагано до три пъти дневно. Интервалът между отделните приеми не трябва да бъде по-малък от 6 часа.
Максималната дневна доза от 1200 mg (3 сашета), когато продуктът се прилага без лекарско предписание, не трябва да бъде надвишавана. 
Лекарственият продукт е предназначен за краткосрочно лечение. Необходимо е да се прилага най-ниската ефективна доза за възможно най-краткия срок на лечение.
В случай, че клиничните прояви персистират (повече от 5 дни при купиране на болка или над  3 дни за лечение на треска) или се влошат, е необходима консултация с лекар.
► Лица в старческа възраст
Не е необходима специална корекция в посочената доза. Поради това, че честотата на нежеланите реакции е по-висока в тази възрастова група, е препоръчително внимателното проследяване на пациентите.
► Бъбречна недостатъчност
Не се изисква намаляване на дозата при пациенти с леко до умерено нарушение на бъбречната функция.
► Чернодробна недостатъчност
Не се изисква намаляване на дозата при пациенти с леко до умерено нарушение на чернодробната функция.
► Деца и подрастващи
Продуктът не трябва да се прилага при деца на възраст под 12 години  и телесно тегло под 40 kg.