ПРОДУКТИ
Кошница

Ибурапид за деца 100мг/ 5мл сусп. 100мл

Ибурапид за деца 100мг/ 5мл сусп. 100мл
Ибурапид за деца 100мг/ 5мл сусп. 100мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8637
8.30лв.
Купи

Ибурапид за деца при болка и температура

Ибурапид за деца суспензия е лекарствен продукт без рецепта, с активно вещество ибупрофен. Принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни лекарства, които облекчават възпалението, болката, подуването и високата температура. Ибурапид за деца се прилага за понижаване на повишена телесна температура, включително след имунизации и за облекчаване на лека до умерена болка при възпаление на гърло, никнене на зъбки, зъбобол, болки в ушите, главоболие, слаби болки и навяхвания. Предлага се в опаковка от 100мл.

 

Състав:

Течен малтитол, глицерол, лимонена киселина, натриев цитрат, натриев хлорид, захарин натрий, натриев бензоат, полисорбат 80, ксантанова гума, аромат ягода, пречистена вода.

Активно вещество:

  • ибупрофен (ibuprofen) - 5 ml суспензия съдържат 100 mg ибупрофен.

 

Начин на употреба:

При кърмачета на възраст 3-6 месеца трябва да се потърси съвет от лекар, ако симптомите се влошат или не по-късно от 24 часа, ако симптомите не се повлияват.
При деца на възраст над 6 месеца трябва да се потърси съвет от лекар, ако е необходимо лекарствения продукт да се прилага за период по-дълъг от 3 дни или ако симптомите се влошават.
При деца на възраст над 6 месеца трябва да се потърси съвет от лекар, ако симптомите се влошават след употребата на 3 дози за 24 часа.

Спрете лечението с този лекарствен продукт и незабавно се консултирайте с лекар, при появата на:

кръв в изпражненията
катранено-черни изпражнения
повръщане на кръв или тъмни, приличащи на смляно кафе частици
симптоми на алергична реакция като астма, необясними хрипове или затруднено дишане, сърбеж, хрема или кожен обрив, подуване на лицето, езика или гърлото, причиняващи задух, ускорен пулс или понижаване на кръвното налягане, водещо до шок
схванатост на врата, главоболие, гадене, повръщане, температура, дезориентация
тежки кожни реакции като подуване, мехури или лющене на кожата, подуване на лимфни възли или повишаване на броя на еозинофилите (вид бели кръвни клетки)
Да не се използва след изтичане срока на годност, посочен върху опаковката.
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина.
Да се съхранява на недостъпно за деца място.
Срок на годност след първо отваряне на бутилката: 6 месеца при температура под 25 °С.