ПРОДУКТИ
Кошница

Ибутоп гел 50 гр

Ибутоп гел 50 гр
Ибутоп гел 50 гр
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2691
9.90лв.
Купи

Ибутоп Гел х50 г Naturprodukt

Продукт с болкоуспокояващо и противовъзпалително действие, който се прилага при: разтежения или натъртва­ния при спортни травми и злополуки - болезнени дегенеративни ставни заболявания (артрози), навяхвания, възпалителни ревматични заболя­вания на опорно-двигателния апарат, подуване или възпаление на околоставните меки тъкани (сухожилия, сухожилни връзки и обвивки и ставни капсули), лумбаго и скованост в рамената. 100 г гел съдържат Ибупрофен 5 г. Предлага се в удобна опаковка от 50 гр.

 Състав:в 100 г: 
 Ибупрофен5 г 
 Помощни вещества: 2-пропанол, 2,2-диметил-
 4-хидроксиметил-1,3-диоксолан, полоксамер,
 среноверижнитригли-цериди, ароматни
 вещества, вода.

Начин на употреба:

Ибутоп гел се прилага 3-4 пъти дневно. В зависимост от засегнатия участък 4-10 см от гела се нанасят и втриват внимателно в кожата. Това количество отговаря на 2-5 гр. гел (съответно на 100 - 250 гр. ибупрофен). Максималната дневна доза е до 12 гр. гел, отговарящо на 600 гр. ибупрофен.

След нанасяне на гела са необходими няколко минути, за да засъхне гела, преди да бъде облечена дреха.
Проникването на активното вещество през кожата може да бъде усилено чрез йонофореза (една особена форма на електротерапия). Ибутоп гел трябва да се нанесе на катода (отрицателния полюс). Силата на тока трябва да е 0,1-0,5 мА за 5 см2 от площта на електродите и продължителността на третиране около 15 мин.

Продължителността на лечение се определя от лекар. В повечето случаи приложението в течение на 1-2 седмици е достатъчно.

Какво трябва да предприемете ако сте приложили по-голямо количество от Ибутоп Гел ?

В случаи на превишаване на препоръчаната доза, гелът трябва да бъде отстранен и третираният участък да бъде измит с вода. При предозиране лекуващия лекар да бъде информиран. Специфичен антидот при интоксикация с ибупрофен не е известен.
Ако Ви е необходима допълнителна информация, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.