ПРОДУКТИ
Кошница

Ибутоп крем 50 гр

Ибутоп крем 50 гр
Ибутоп крем 50 гр
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2692
9.90лв.
Купи

Ибутоп Крем х50 г

Лекарствен продукт без рецепта, който представлява специален болкоуспокояващ и противовъзпалителен крем за приложение директно върху кожата. Продуктът е подходящ за локално или поддържащо лечение в случаи на мускулен ревматизъм, възпалителни ревматични заболявания на опорно-двигателния апарат, болезнени ставни заболявания (артрози), скованост в раменете, подуване и възпаление на околоставните меки тъкани (сухожилия, сухожилни връзки и обвивки и ставни капсули), миалгия и лумбаго. Също така може да се използва и при наличие на спортни травми и злополуки, като контузии, навяхвания и разтежения. Кремът се предлага в удобна опаковка, в тубичка, която съдържа мека и гладка консистенция, с бял до кремав цвят. Предлага се в удобна опаковка от 50 г.

 Състав:в 100 г: 
 Ибупрофен 5 г 
 Метил-4-хидроксибензоат натрий,
 средноверижни триглицериди, глицерол
 моностеарат, полиоксиетилен-30-стеарат,
 полиоксиетилен-100-стеарат, пропилен гликол,
 ксантанова гума, лавандулово масло, портокалово
 масло, пречистена вода.

Начин на употреба:

Продуктът е предназначен само за прилагане върху кожата. Да не се гълта. Ибутоп крем се нанася 3-4 пъти дневно. В зависимост от засегнатия участък се нанасят около 4-10 см от крема, които отговарят на 2-5 g крем (100-250 mg ибупрофен). Максималната дневна доза е до 20 g крем, отговарящо на 1000 mg ибупрофен. Нанесете Ибутоп крем върху кожата и втрийте внимателно. В случаи на остър хематом и навяхвания Ибутоп крем може да се приложи под оклузивна превръзка в началото на лечението. Проникването на активното вещество през кожата може да бъде усилено чрез йонофореза (една особена форма на електротерапия). Ибутоп крем трябва да се нанесе на катода (отрицателния полюс). Силата на тока трябва да е 0,1-0,5 мА за 5 см2 от площта на електродите и продължителността на третиране около 10 мин.

Лекуващият лекар определя продължителността на лечението. В повечето случаи ежедневното приложение в течение на 2-3 седмици е достатъчно. Няма доказани данни за терапевтичен ефект за по кратък период. Ако имате усещането, че ефектът на Ибутоп крем е твърде силен или твърде слаб, моля свържете се с лекар или фармацевт. В случаи на превишаване на препоръчаната доза, кремът трябва да бъде отстранен и третираният участък да бъде измит с вода. При предозиране лекуващия лекар да бъде информиран. Специфичен антидот при интоксикация с ибупрофен не е известен.