ПРОДУКТИ
Кошница

ИНДОМЕТАЦИН маз 40гр. - Софарма

ИНДОМЕТАЦИН маз 40гр. - Софарма
ИНДОМЕТАЦИН маз 40гр. - Софарма
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2347
3.84лв.
Купи

Индометацин маз 10% х40 г 

Лекарствен продукт на българската фармацевтична компания Софарма, който се използва при ревматизъм на меките тъкани (тендовагинит, бурсит, фиброзит, периатрит); остри и хронични възпалителни ставни заболявания (ревматоиден полиартрит, анкилозиращ спондилит, псориатичен артрит); активирана артроза; дископатии, неврити, плексити, радикулит; следоперативен оток, контузии, луксации, дисторзии. Индометацин е от групата на нестероидните противовъзпалителни средства. Той притежава изразено противовъзпалително, аналгетично и противооточно действие, в резултат на което повлиява болката, намалява отока и скъсява времето за възстановяване на засегнатите стави и тъкани.

Какво е необходимо да знаете, за да започнете лечението с Индометацин маз?


Не използвайте Индометацин маз при:

- Свръхчувствителност към лекарственото или някое от помощните вещества на продукта;

- Свръхчувствителност към нестероидни противовъзпалителни средства;

- Активна язвена болест, левкопения, тромбоцитопения, коагулопатии.

При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:

Индометацин маз не се прилага при деца под 14 годишна възраст поради липса на достатъчен клиничен опит.

Продуктът не се прилага върху открити рани, лигавици, устна кухина, очи. Прилага се само върху незасегната кожа.


Не се препоръчва използването на Индометацин маз при лица с прекарана в миналото или доказана свръхчувствителност към храни и медикаменти, бронхиална астма, алергичен ринит или други алергични състояния.


Продължителното приложение на продукта, особено върху големи кожни участъци, трябва да се ограничава при тежки чернодробни и бъбречни заболявания.

При продължителност на лечение над 10 дни е необходим лабораторен контрол на левкоцитите и тромбоцитите.

Бременност:

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт!

Липсва клиничен опит, доказващ безопасността на Индометацин маз при бременни и в периода на кърмене, поради което продължителното муприложение при тези категории лица се изключва.

Кърмене:

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт. Липсва клиничен опит, доказващ безопасността на Индометацин маз при бременни и в периода на кърмене, поради което продължителното му приложение при тези категории лица се изключва.

Шофиране и работа с машини:

Индометацин маз не оказва влияние върху шофирането и работата с машини.

Прием на други лекарства:

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт ако приемате или сте приемали скоро други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар

Няма данни за неблагоприятни лекарствени взаимодействия с други продукти за локално приложение. Не се препоръчва едновременно приложение с кортикостероиди поради възможност от засилване на риска от образуване на язви. При едновременно приложение с антибиотици, антикоагуланти и противодиабетични средства е необходимо контролиране на съответните лабораторни показатели.

Начин на употреба:

Прилагайте Инодметацин маз точно както е посочено в тази листовка!

Възрастни:

Индометацин е предназначен за външно приложение върху кожата. Прилага се 2-3 пъти дневно посредством леко втриване върху засегнатия участък на тънък слой от продукта. Количеството, достатъчно за едно третиране е около 4-5 см маз. Общото дневно количество не трябва да превишава 15 см. Продължителността на лечението не трябва да надвишава 10 дни.

Деца над 14 годишна възраст:

Еднократната и дневна доза са приблизително равни на половината от дозата за възрастни - количеството достатъчно за едно третиране е около 2-2,5 см маз. Общото дневно количество не трябва да превишава 7,5 см. Продължителността на лечението не трябва да надвишава 10 дни. Индометацин маз може да се прилага в комплексно лечение с таблетната форма на продукта.

Предозиране:

При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар! Няма данни за случаи на предозиране при локално приложение на продукта.

При продължително лечение (над 10 дни) се проследява за евентуална проява на системни ефекти - чернодробна токсичност, силно главоболие, кръвоизливи, необходимо е наблюдение на стойностите на левкоцитите и тромбоцитите.

При поглъщане могат да се наблюдават парене в устната кухина, слюноотделяне, гадене, повръщане. В такива случаи се прилага промиване на устната кухина и стомаха, при нужда симптомтично лечение. При попадане в очите, върху лигавици или открити рани се наблюдава локално дразнене - сълзотечение, зачервяване, парене, болка; прилага се обилно промиване на засегнатия участък с дестилирана вода или физиологичен разтвор до изчезване или намаляване на оплакванията.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

Поносимостта към Индометацин маз обикновено е добра. Възможно е развитие на прояви на свръхчувствителност от страна на кожата -сърбеж в областта на половите органи и ануса, зачервяване, кожни обриви, парене в мястото на приложението.

Ако забележите нежелани реакции, моля информирайте своя лекар или фармацевт!