ПРОДУКТИ
Кошница

ИНФАКОЛ сусп. 50 мл x 1

ИНФАКОЛ сусп. 50 мл x 1
ИНФАКОЛ сусп. 50 мл x 1
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2671
9.15лв.
Купи

ИНФАКОЛ Капки против колики х50 мл CEUMED

ИНФАКОЛ сусп. 50 мл x 1 е специално предназначен за справяне с коликите при бебета, които неизменно се появяват още в най-ранния период от развитието им. Симптомите са болки в коремчето, подуване, силен плач и раздразнителност. Продуктът предотвратява прекомерното натрупване на газове, намалява се подуването и болезненото напрежение в корема. Болките, предизвикани от колики, могат да бъдат облекчени, но по-добрият вариант е да се предотврати появата им. Най-доброто, което може да се направи, е с профилактична цел да се използват специално разработени продукти като ИНФАКОЛ.

Инфакол е безопасен иновативен лекарствен препарат, което осигурява цялостно лечение и профилактика на колики при новородените. Продуктът е съвременно лекарствено средство, готово за директна употреба, без да изисква специални приготовления. Симетикон /Simethicone/, активната съставка на препарата, отстранява причините за подуването на коремчето на бебето, като предотвратява прекомерното натрупване на газове в храносмилателната система. Лекарственото средство не съдържа оцветители и захар, не се абсорбира от храносмилателния тракт, а самата съставка симетикон се отделя напълно непроменена от организма.

Предлага се под формата на суспензия за прием през устата и единствен от продуктите на пазара се предлага със специален капкомер, който позволява отмерване на точната доза, която трябва да бъде дадена на детето.

· няма да навреди;

· не се абсорбира от храносмилателната система;

· не са наблюдавани странични ефекти;

· не съдържа захар, алкохол и оцветители;

· подходящ за употреба от първия ден след раждането;

· опаковката има специална защита, за да може да бъде отваряна само по ваше желание;

· удобен дозатор – специален капкомер осигурява прецизно отмерване на точната доза от препарата. Не забравяйте непосредствено преди хранене да сложите в задната част на езика на бебето един пълен капкомер (0.5 мл суспензия), която съдържа 20 мг симетикон.

· удобен за употреба – благодарение на дозатора не е нужно използването на лъжичка;

· готов за употреба – за разлика от останалите препарати, които изискват специални приготовления или разтваряне във вода или мляко, Infacol е готов за използване веднага;

· икономичен – опаковката съдържа до 100 дози;

· децата го харесват, защото притежава приятен, портокалов вкус;

· изпитан – от дълги години се използва в редица европейски държави.
 

Действие:

Медицинското изделие ИНФАКОЛ съдържа симетикон – химично съединение, което намалява повърхностното напрежение на мехурчетата газ в стомашно-чревния тракт, като ги обединява в по-големи и по този начин способства за отделянето им чрез чревната перисталтика. Така се предотвратява прекомерното натрупване на газове, намалява се подуването и болезненото напрежение в корема.
Не се абсорбира от храносмилателната система.

Показания:

Облекчаване на проблемите, свързани с прекомерното натрупване на газове в стомашно-чревния тракт, които предизвикват подуване и болки.
 

Състав:

Активно вещество: симетикон /Simethicone/ 40 mg/ml

Основната активна съставка на Infacol е симетикон. Симетикон е органично съединение на силикона от групата на диметилполисилоксаните. Това е смес от диметикон със силициев двуокис. Симетикон се използва при състояния на прекомерно натрупване на газове в стомашно-чревния тракт.
Поглъщането на въздух по време на сукане или хранене с биберон, вследствие незрялата храносмилателна система на бебето, е сред основните причини за коликите. В коремчето му се натрупват малки балончета въздух, които причиняват болка и подуване. Благодарение на основната си съставка симетикон, Infacol обединява малките балончета въздух в по-големи, които вашето бебе може лесно да отдели по естествен път. По този начин Infacol успокоява болките.
Infacol действа най-добре, ако се приема редовно и продължително. Следователно, за да предотвратите острите колики, давайте на вашето дете преди всяко хранене подходящата доза, т.е. цялото съдържание на капкомера (0.5 мл = 20 мг симетикон)

Начин на употреба:

Давайте на детето по 1 пълен капкомер (0,5 мл суспензия) Инфакол, която съдържа 20 мг симетикон, преди всяко хранене. Първо, разклатете добре бутилката, след това напълнете капкомера догоре, като стиснете гумения накрайник два пъти. Върнете излишното количество обратно в бутилката. Прилага се в задната част на езика. Не трябва да използвате капкомера за други лекарства.

Противопоказания:

Свръхчувствителност към някоя от съставките на Инфакол.

Предозиране и нежелани реакции

Не са установени случаи на предозиране.

Не са наблюдавани нежелани лекарствени реакции.