ПРОДУКТИ
Кошница

ИСЛА МУС табл.x30

ИСЛА МУС табл.x30
ИСЛА МУС табл.x30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2945
9.90лв.
Купи

Исла Мус при суха кашлица и дрезгав глас 

 

ИСЛА МУС

Какво съдържа Исла-Мус?

1 пастил съдържа 80 mg воден екстракт отИсландски лишей (Lichni Islandici extractum

liquidum) (0,4–0,8:1).

Други съставки:Акация, захароза, лек течен парафин, карамел(оцветител Е 150), пречистена вода.

1 пастил съдържа 424 mg захароза = 0,035BU (хлебни единици).

За какво се използва Исла-Мус?

Съставките в Исла-Мус образуват защитенслой върху лигавицата на дихателните пътища. По този начин възпалената лигавица епредпазена и се възстановява по-бързо.Благоприятният ефект на пастилите сенаблюдава особено при оплаквания, свързанис гърлото и причинени от:

• суха кашлица и дрезгав глас;

• преумора на гласните връзки(певци, говорители);

• сух въздух(нагревателни уреди или климатици);

• сухота в устата;

• ограничено дишане през носа.

Кога не трябва да използвате Исла-Мус?

Исла-Мус не трябва да се използва приизвестна свръхчувствителност към някояот съставките на продукта.Какви предпазни мерки трябва да иматепредвид при употреба на Исла-Мус?

Ако знаете, че имате непоносимост къмнякои захари, свържете се с лекар преди даприемете Исла-Мус.Може ли Исла-Мус да бъде приеман повреме на бременност и кърмене?

Няма докладвани случаи или други причини,които да правят противопоказана употребата на Исла-Мус по време на бременност икърмене.

Как можете да използвате Исла-Мус?

Възрастни и деца над 4 години: по 1–2 пастила се смучат бавно няколко пъти дневно, принеобходимост.Важно е да сте сигурни, че детето може дасмуче пастила без да се задави.

Информация за диабетици: 1 пастил съдържа424 mg захароза = 0,035 BU (хлебни единици).

Колко дълго може да приемате Исла-Мус?

Ако е необходимо, Исла-Мус може да бъдеприеман продължително време. Ако в продължение на 10 дни оплакванията продължават,посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Какви нежелани реакции може да предизвика Исла-Мус?

В много редки случаи са възможни алергичниреакции.

Какво друго трябва да имате предвид:Да не се използва след изтичане срока нагодност, означен върху опаковката и блистера! Да се съхраняват на сухо място, притемпература под 25°С.

Обяснения на съкращенията върху блистера:

MFG = дата на производство,

EXP = дата на изтичане на срока на годност,

LOT = партиден номер.

Какви опаковки са налични на пазара?

Опаковка с 30 пастила.

Производител:

Engelhard Arzneimittel GmbH & Co.KG

Herzbergstrasse 3

61138 Niederdorfelden

Germany

www.engelhard.de

Дистрибутор:

Ведра Интернешънъл АД

София 1407

www.vedrainternational.eu

Последна редакция на листовката

Февруари 2014

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

 

Информация за Исла-Мус

 

Исландски лишей

Исландски лишей е растение, което от 17-ти век се използва в народната медицина под различни имена. То се среща на неплодородни почви в низините и планинските вериги в

Северна, Централна и Източна Европа, а също така и в Северна Америка. Исландският лишей принадлежи към семейството на лишеите (Parmeliaceae), които представляват комбинация от гъби и водорасли, живеещи в симбиоза (постоянно съжителство, полезно за двата вида).

Исландският лишей е храстоподобен, висок около 10 cm, и се разклонява в къдрави “листа”,

с намаляващ размер. Той е кафяв до масленозелен в горната си повърхност и с бяло-сиви петънца по долната повърхност.

 

Предпазване на лигавицата

Всеки ден, защитните сили на организма са поставени на изпитание от пълния с микроорганизми въздух, който вдишваме. Лигавицата на въздухоносните пътища е първата преграда, която възпира тези микроорганизми. Ако тя е раздразнена и възпалена, например от сух въздух (при употреба на нагревателни уреди или климатици), смог, тютюнев дим или други фактори, микроорганизмите могат по-лесно да навлязат в нашето тяло. Това може да доведе до възпаление на горните дихателни пътища, суха кашлица и пресипнало

гърло. Облекчаване на суха кашлица и дрезгав глас Муцините, вещества, които се съдържат в

Исландския лишей, покриват лигавицата на гърлото като защитен филм. По този начин я защитават от сухия и замърсен въздух. Вече раздразнената лигавица се възстановява по-бързо и възвръща защитната си функция.

Специалното в Исла-Мус

Исла-Мус съдържа специален екстракт от Исландски лишей, който устоява на суровия климат на далечния север. Сухият екстракт съдържа повече от 80 % муцини. При смучене на пастилите, този концентриран екстракт се разтваря и покрива лигавицата на устата и гърлото като балсам, където оказва своето благотворно действие. Предпазване и грижа за гласните връзки

Слабостта на гласа и пресипналостта са показание, че изключително чувствителните гласни връзки са под атака. В тези случаи Исла-Мус разгръща своя облекчаващ и омекчаващ ефект. Исла-Мус може да се използва и като профилактика, за предпазване на чувствителните гласни връзки от преумора.

 

Сухота в устата

Причините за сухота в устата могат да бъдат различни. Редовен прием на определени лекарства, например лекарства против високо кръвно налягане или психотропни лекарства и др. могат да доведат до намалено отделяне на слюнка. Също така и някои заболявания като диабет или ревматоидни заболявания (ревматоиден артрит) могат да причинят сухота в устата. Външни фактори като сух въздух, прекомерен прием на кафе или чай, тютюнопушене и дори липсата на дъвкателна активност могат да доведат до пресъхване на устата. Намаленото отделяне на слюнка може да бъде причинено и от стареене, по тази причина по-възрастните често се оплакват от сухота в устата. Съставките на Исла-Мус овлажняват и равномерно се разпределят по лигавиците.

 

Предпазване на лигавицата при спортуване

Физическото натоварване при спортуване натоварва лигавицата на въздухоносните пътища повече от нормалното, което може да доведе до раздразнение, сухота и пресипналост. При спортуване Исла-Мус може да бъде особено полезен, защото предпазва лигавицата по естествен начин от пресъхване.

 

Отлична поносимост

Исла-Мус е с отлична поносимост. Пастилите са подходящи и за хора с чувствителен стомах. Исла-Мус има приятен мек вкус, което ги прави особено подходящи за деца и подрастващи. Исла-Мус може да се приема с хомеопатични лекарства.