ПРОДУКТИ
Кошница

Калмацин Форте а здрави кости и зъби х30 таблетки WALMARK

Калмацин Форте а здрави кости и зъби х30 таблетки WALMARK
Калмацин Форте а здрави кости и зъби х30 таблетки WALMARK
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2452
11.40лв.
Купи

Калмацин Форте а здрави кости и зъби 

представлява комплекс от магнезий, калций, и цинк, обогатен с витамин Д. Предимството на продукта е увеличеното съдържание на калций (400 мг) и добавеният витамин Д. Също така Калмацин Форте:

- спомага за поддържане на здрави кости, зъби, коса и нокти;

- оказва благоприятно въздействие върху нервната система;

- подпомага сърдечно- съдовата дейност;

- спомага за нормалното функциониране на имунната система;

Може да се приема по време на бременност, кърмене, при усилено физическо натоварване

Калцият участва в изграждането на костите и зъбите и има определяща роля за тяхната здравина. Той има значение във всеки един етап от живота на човека, но нуждата от него се увеличава в периодите на усилен растеж, бременност, кърмене. Ниските нива на калций водят до чупливост на ноктите, нарушаване структурата на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата. Установено е, че продължителният недостиг на калций може да доведе до намаляване на костна плътност и развитие на остеопороза. Предлага се в опаковка от 30 таблетки.

Състав:

Калцият (400 mg в една таблетка) изгражда костите и зъбите и има определяща роля за тяхната здравина. Той е важен елемент във всеки етап от живота на човека. Нуждата от калций се увеличава по време на усилен растеж, бременност, кърмене. Недостатъчното му количество води до чупливост на ноктите, влошаване състоянието на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата. Установено е, че продължителният недостиг на калций може да доведе до намалена костна плътност и развитие на остеопороза.

Когато се приема чрез храната, голяма част от калция не се усвоява и се изхвърля неизползвана от организма. За пълноценното усвояване на калций в организма е необходим витамин Д.

Витамин Д (2 mcg) е мастноразтворим витамин, който се образува в кожата под влияние на слънчевите лъчи. Когато количеството на витамин Д в организма е недостатъчно, въпреки редовният прием на калций, костите постепенно губят плътност и може да се развие рахит (при децата) или остеопороза (при възрастните).

Магнезият (150 mg) се среща във всяка клетка на човешкото тяло и е изключително важен за правилното функциониране на мускулите и нервната дейност, както и за образуването на енергия. Помага при напрежение и стрес, хронична умора, умствено и психическо натоварване.

Цинкът (8.5 mg) регулира омазняването на кожата и косата и подпомага лечението на акне. Недостатъчното количество цинк може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни заболявания (акне, екземи), умора, проблеми с паметта и зрението.

Начин на употреба:

Препоръчителен прием по една таблетка Калмацин Форте дневно след хранене.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Продуктът е хранителна добавка, да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място, недостъпно за деца под 10 годишна възраст! Да не се съхранява при температура над 25 °С.