ПРОДУКТИ
Кошница

КАЛЦИКИНОН ТАБЛ. Х 60

КАЛЦИКИНОН ТАБЛ. Х 60
КАЛЦИКИНОН ТАБЛ. Х 60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a5167
27.40лв.
Купи

КАЛЦИКИНОН 

 

Предназначен за хора, страдащи от остеопороза, остеомалация, фрактури на костите и в периодите на усилен растеж. Продуктът осигурява нужното количество калций, както и неговата оптимална абсорбция с помощта на витамин Д3. Съдържащият се в продукта Витамин К2 (Kinon) се извлича от ферментирали соеви зърна, т.е. е с изцяло природен произход. Той обезпечава правилното разпределение на калция до съответните тъкани в човешкото тяло. Всяка една от активните съставки е изключително важна за здравето на костите. Калций - допринася за нормалното пренасяне на нервни импулси и за нормалното кръвосъсирване. Основната част от калция в човешкото тяло е складирана в костите и зъбите, така че той е необходим за нормалния растеж и развитие на костите при децата и поддържане на нормалното състояние на костите и зъбите при възрастните. При недостиг на калций костите изтъняват, което може да причини остеопороза. Витамин Д - допринася за поддържането на нормалното състояние на костите и зъбите, защото подпомага нормалното усвояване на калций и фосфор в организма. Витамин К2 - допринася за поддържането на нормалното състояние на костите. Той засилва процеса на костна минерализация в остеобластите. Витамин К2 остава по-дълго в кръвния серум отколкото другите форми на витамин К. Той се усвоява добре от тялото и допринася за поддържането на нормалното състояние на костите. 

 

Състав в 1 капсула:

Калций - 250 мг; Витамин К2 -37,5 ?гр; Витамин Д3 - 10 ?гр.Калциев карбонат, холекалциферол (витамин Д3), Кинон (менахинон-7 - витамин извлечен от соя чрез ферментация). Помощни вещества: състав на капсулата (желатин, оцветител титаниев диоксид), антислеп-ващи агенти микрокристална целулоза, целулоза на прах, растителен магнезиев стеарат и силициев диоксид.

 

 

Начин на употреба:

Препоръчва се възрастни да приемат 1 капсула на ден по време на хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът е хранителна добавка и не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Моля, консултирайте се със своя лекар преди да приемате Калцикинон, ако сте на перорално противосъсирващо лечение. Много важно е балансираното хранене и здравословен начин на живот.