ПРОДУКТИ
Кошница

КЕТОНАЛ 50МГ КАПС. Х 20

КЕТОНАЛ 50МГ КАПС. Х 20
КЕТОНАЛ 50МГ КАПС. Х 20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2888
9.50лв.
Купи

Кетонал 50 мг при болка - Sandoz 

Облекчава болката и има противовъзпалителен и антипиретичен (температуропонижаващ) ефект.

За какво се използва Кетонал?

? За симптоматично лечение на състояния, свързани с лека до умерено силна болка, свързана с настинка и температура, главоболие, зъбобол, болка след зъбна хирургична интервенция, болка в мускулите, болка в ставите, болка в гърба, леки артритни болки, менструална болка;
? За краткосрочно лечение на болкови състояния, свързани с остеоартрит, анкилозиращ спондилит, подагрозен артрит, болезнени мускулно-скелетни състояния / посттравматична болка (включително напр.: свързани със спортни травми), следоперативна болка, болки в кръста.

 

Състав в 1 капсула:

Активна съставка:

50 мг кетопрофен.


Други съставки:

лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, безводен колоиден силициев диоксид, желатин, титанов диоксид, оцветител (Е 131).

Начин на употреба: 

Винаги приемайте Кетонал точно както е описано в тази листовка или както е предписал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Трябва да приемате най-ниската ефективна доза в продължение на най-краткото необходимо време за облекчаване на симптомите Ви. Ако усещате, че лечението не е съвсем ефективно, винаги търсете съвет от Вашия лекар. Не увеличавайте дозата.

Кетонал 50 мг капсули може да се прилага два пъти дневно (една капсула сутрин и една капсула вечер) с максимална дневна доза от 100 мг при възрастни (лица над 18 години) за 3 дни при лека до умерено силна болка и/или температура свързани с настинка и за 10 дни за други болкови състояния.

Пациентите в старческа възраст са с повишен риск от нежелани лекарствени реакции. Препоръчва се да се започне с ниска доза (50 мг дневно), която може да се увеличи до общата препоръчителна доза, само ако се понося добре.

Приемайте капсулата с поне 100 мл вода или мляко по време на или след хранене. Може да приемате и антиациди (лекарства потискащи стомашната секреция) по същото време, за да намалите вероятността от нежелани реакции на кетопрофен върху храносмилателния тракт.
Не чупете и не сдъвквайте капсулата.

Ако имате усещане, че ефектът на лекарството е твърде силен или твърде слаб, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.