ПРОДУКТИ
Кошница

КОЛИНОКС КАПКИ ЗА СТОМАХ 20МЛ

КОЛИНОКС КАПКИ ЗА СТОМАХ 20МЛ
КОЛИНОКС КАПКИ ЗА СТОМАХ 20МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a2462
21.10лв.
Купи

COLINOX / КОЛИНОКС капки 20 мл.

 

Показания:

Иновативно средство в борбата с коликите, с механично и физично действие. Балансирана формула, която комбинира 2 продукта ( Пробиотик и Симетикон ) в едно, подпомагаща лечението на метеоризъм, колики при кърмачета, деца и възрастни, аерофагия, при диспептични нарушения, както и за успоредно лечение при Helicobacter pylori. Препоръчва се във всички случаи, когато е необходимо да се намали времето за изпразване на стомаха. Подходящ за употреба съвместно  с антибиотична терапия и като съпътстваща терапия при стомашно чревни инфекции при кърмачета и деца.  Резултатът е нормализиране на чревната флора, премахване на болките и подуването на стомаха и червата.

 

Състав:

Симетикон(30% емулсия), спори от Bacillus coagulans, познати като ( Lactobacillus sporogenes) -мин.1,5 Млд/г, фруктоза, натриев бензоат, аромат.

НЕ Е НЕОБХОДИМО СЪХРАНЕНИЕ В ХЛАДИЛНИК !!!!

 

Действие:

Симетикон – Премахва газовете и напрежението в стомаха и червата, като намалява повърхностното напрежение върху газовите мехурчета намиращи се в СЧТ и спомага за тяхната дисперсия. Премахва симптомите на диспепсия, като: чувството за тежест след хранене,
усещането за пълен стомах, гадене и повръщане.

Пробиотик (спорообразуващи Лактобацили)- Спората гарантира запазването на бактерията при преминаването и през СЧТ. Спората е устойчива в киселото pH на стомаха, стабилна е и към неблагоприятните условия на средата при съхранение- без загуба в числеността.

Колонизирайки се в тънките и дебелите черва се въстановява равновесието на чревната флора и физиологичното pH в червата.

 

Начин на приложение:

Кърмачета: 10 капки, разтворени в течност, 2 – 4 пъти дневно за предпочитане след храна или по друго лекарско предписание.

Възрастни и деца: 20 капки, разтворени в течност, 2 – 4 пъти дневно за предпочитане след храна или по друго лекарско предписание.

 

Нежелани реакции:

Не са наблюдавани нежелани реакции.

 

Предупреждения:

• В случай на нежелани реакции, спрете употребата на продукта и се консултирайте с лекар.

• Не употребявайте продукта след изтичане на срока на годност, посочен на опаковката.

• Разклатете добре преди употреба.

• След употреба, затваряйте добре флакона.

• Продуктът запазва пълната си гастрофункционалност в продължение на 30 дни от отварянето му.

• Да се съхранява далеч от източници на топлина и на място, недостъпно за деца.

Наличието на Bacillus coagulans (ex Lactobacillus sporogenes) може да повлияе върху органолептичните характеристики на продукта; може да се наблюдава промяна на цвета и/или на вкуса без това да наруши качеството му.

 

Производител: DMG Италия