ПРОДУКТИ
Кошница

Лакалут Актив ХЕРБАЛ паста 75 мл

Лакалут Актив ХЕРБАЛ паста 75 мл
Лакалут Актив ХЕРБАЛ паста 75 мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2746
6.70лв.
Купи

LACALUT Aktiv Herbal Паста за зъби x75 мл

Допълнение от Лакалут в борбата с пародонтита. Стяга и заздравява венците. Предпазва ги от кървене и гингивити. Притежава антисептичен, противокариесен, противовъзпалителен и дезодориращ ефект. Противовъзпалителното действие на пастата за зъби ЛАКАЛУТ АКТИВ ХЕРБАЛ / LACALUT ACTIVE HERBAL се дължи на наличието в състава ? на етерични масла, докато дезодориращият ефект се обезпечава от ментово масло.

Състав: 

Смирна (Commiphora myrrha)
Храст, който вирее на Арабския полуостров, в Етиопия и в Сомалия. В днешно време смолата от смирна се прилага като помощно средство срещу появата на кариеси и възпаления на венците. Счита се, че тя подобрява емоционалния баланс и тонизира, а освен това има антисептично, антибактериално, антивирусно, противогъбично и противовъзпалително действие.

Копър (Anethum graveolens)
Добре известно е, че копърът има силно антибактериално действие, което не позволява развитието на вътрешни за организма инфекции и възпаления.

Звездовиден анасон (Illicium verum)
Родина на звездовидния анасон са Китай и Виетнам, където растението се среща на надморска височина от 600 – 1600 м. В Европа той попада в началото на XVI в. Има прочистващо и укрепващо действие върху храносмилателните органи, белите дробове, сърдечния мускул. Използва се при простуди, кашлици, колики, ревматични и костни болести, зъбобол и възпаления на венците, устната кухина и др.

Евкалипт (Eucalyptus)
Поради съдържанието на етерично масло дрогата има антисептично, анестетично, противовъзпалително и съдосвиващо действие.

Мента (Mentha)
Род многогодишни тревисти растения от семейство Устноцветни (Lamiaceae, Labiatae). Разпространена е главно в северния умерен пояс. В България се срещат около 9 вида с многобройни вариации, от които се отглежда M. piperita – черна мента. Действа антисептично и болкоуспокояващо.

Мащерка (Thymus vulgaris)
Целогодишно растение с малки цилиндрични лилави цветчета, което днес масово използваме като подправка, а плодовете, цветовете и листата се прилагат под формата на лечебно средство за различни болестни състояния на организма. Билката съдържа и тимол – специфичен антимикробен агент, който действа в борбата с различните типове патогенни микроорганизми – вируси, гъбички, паразити, бактерии.

Лайка (Matricaria recutita)
Лайката има противовъзпалително и омекчително действие при заболявания на храносмилателния път и при възпалителни процеси в дихателните пътища, при зъбобол и проблеми с венците.

Салвия (Salvia)
Род покритосеменни растения от семейство Устноцветни (Lamiaceae, Labiatae). Включва между 700 и 900 вида храсти и тревисти растения, разпространени по целия свят с най-голяма концентрация в Централна Азия и Близкия Изток. Извлекът от зелените листа има антипиретично действие. Билката помага и при възпаления на фаринкса и устната кухина.

Алуминиев лактат
Запазената активна съставка на марката. Действа стягащо, свиващо – адстрингентно. Спомага за намаляването на възпалението в гингивата.

Алуминиев Флуорид
Прави емайла по-устойчив на киселинните атаки; повишава минерализацията.

Начин на употреба:

Използвайте Лакалут Актив Паста за Зъби сутрин и вечер.