ПРОДУКТИ
Кошница

ЛЕГАЛОН капс. 140 мг. * 20

ЛЕГАЛОН капс. 140 мг. * 20
ЛЕГАЛОН капс. 140 мг. * 20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 243
20.09лв.
Купи

Състав: 1 капсула съдържа:

Лекарствено вещество:

173,0 -186.7 mg Cardui mariae fructus extractum siccum (екстракт от плодовете на бял трън) (36-44:1), съответстващи на 140 mg silymarin (екстрактор: етилацетат > 96,7 %);

Помощни вещества:

манитол, натриев нишестен гликолат (тип А), полисорбат 80, повидон К 29-32, магнезиев стеарат, желатин, титанов диоксид Е 171, железен оксид червен Е 172, железен оксид черен Е 172, натриев лаурил сулфат.

Фармакологично действие:

Легалонът има антитоксично действие върху черния дроб, което се дължи на антипероксидантната му активност, ограничаване на достъпа до клетките на някои хепатотоксични субстанции и засилване на протеиновата синтеза.

Показания:

Симптоматично лечение на хронични токсични чернодробни увреждания; за поддържащо лечение при пациенти с хронични възпалителни заболявания на черния дроб или чернодробна цироза.

Противопоказания:

Свръхчувствителност към някоя от съставките. За приложението при деца няма достатъчно клинични данни. Поради това Legalon® 140 не трябва да се прилага при деца под 12 години!

 Специални предупреждения за употреба:

Приемането на лекарството не означава, че не трябва да се избягват причините за увреждане на черния дроб (напр. употреба на алкохол).При жълтеница (светло- до тъмножълто оцветяване на кожата, пожълтяване на очите) тръбва да бъде потърсен лекар.

Указание:

Това лекарство не е подходящо за лечение на остри отравяния. Нежелани лекарствени реакции: В отделни случаи е наблюдавано леко слабително действие и болки в горната част на корема. Възможни са алергични реакции у лица с предразположение към алергия.

Ако се проявят нежелани лекарствени реакции, особено такива, които не са описани в настоящата листовка, трябва да бъде потърсен съвет от лекар или фармацевт.

Бременност и кърмене:

Поради липса на достатъчно данни за приложението на препарата по време на бременност и кърмене, употребата му е допустима само по лекарско предписание.

 Влияние върху способността за шофиране и работа с машини:

Legaion® 140 не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Дозировка, начин и продължителност на приложение:

Ако лекарят не е предписал друго, важат следните указания. (Придържайте се моля към предписанията, защото в противен случай Legalon® 140 не може да въздейства правилно!)В началото на лечението 3 пъти дневно по 1 капсула (съответстваща на 420 mg Silimarin). Като поддържаща доза са достатъчни 2 пъти дневно по 1 капсула (съответстващ на 420 mg Silimarin). Ако оплакванията продължат, да се потърси отново лекарски съвет. Капсулите трябва да се гълтат цели преди ядене с достатъчно количество течност

Продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар.

Предозиране:

При предозиране гореописаните нежелани лекарствени реакции могат да се проявят в засилена форма. В такива случаи да се потърси лекуващия лекар за симптоматично лечение.

Условия за съхранение:

Няма специални изисквания.

Срок на годност:

5 години.

Датата, на която той изтича е отпечатана върху вторичната опаковка и върху блистера.

Да не се използва след* изтичане на срока на годност!

 

Опаковка:

Оригинални опаковки по 20, 60 и 100 капсули.

Клинични опаковки по 2000 капсули.

Да се съхранява на места, недостъпни за деца!