ПРОДУКТИ
Кошница

ЛИТОПРО ОХ САШЕ Х 18

ЛИТОПРО ОХ САШЕ Х 18
ЛИТОПРО ОХ САШЕ Х 18
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8628
22.90лв.
Купи

ЛИТОПРО ОХ САШЕ за пикочно-половата система

Хранителна добавка, съдържаща калиев цитрат, магнезиев цитрат, чанка пиедра, бромелаин, ПЕА и витамин В6. Препоръчва се в случаите на намален прием или повишена нужда от изброените съставки. Благодарение на чанка пиедра Lithopro Ox сашета допринася за нормалната функция на пикочните пътища. Без глутен и лактоза. С подсладител.


Средни стойности за 1 саше    %РКП
Калиев цитрат    1685 mg     
от който калий    600 mg    30%
Магнезиев цитрат    500 mg     
от който магнезий    72,5 mg    19,30%
Чанка пиедра сух екстракт    150 mg     
Бромелаин 2500 GDU/ g    30 mg     
Палмитоилетаноламид    20 mg     
Витамин В6    1,4 mg    100%
РКП = Референтни количества на прием за витамини и минерали( за възрастни) според ЕС Регламент 1169/ 2011

Състав: Калиев цитрат, магнезиев цитрат, киселина: лимонена киселина; чанка пиедра (Phyllantus niruri L. ) сух екстракт, овкусител, бромелаин 2500 GDU/ g от ананас (Ananas comosus L.), палмитоилетаноламид, подсладител: сукралоза; антислепващ агент: силиконов диоксид; витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), оцветител: червено цвекло.


Форма на приложение: Сашета за перорална употреба.


Съставки с утвърдени в научната литература ползи.
•    Калиев цитрат и магнезиев цитрат – благоприятстват повишаването на pH на урината, с цел алкализирането й. Алкализирането на урината води до намаляване преципитацията на кристалите от пикочна киселина, правейки ги по-разтворими. Цитратните соли редуцират формирането и на калциево-оксалатните камъни като се свързват със свободния калций и правят оксалата по-разтворим. Магнезият в състава на цитратната сол реагира с оксалата, като формира по-разтворими комплекси. Магнезиево-оксалатните комплекси намаляват растежа на кациевооксалатните кристали.

•    Phyllantus niruri L.(Stonebreaker) - Принадлежи към семейство Phyllantaceae. Участва в редица важни стъпки при формирането на кристалите като процесите на агрегацията например. Повлиява структурата и състава на кристалите. Смята се, че чрез повлияване  растежа на кристалите и тяхната агрегация, се улеснява процеса на елиминирането им.
•    Бромелаин – бленда от протеолитични ензими извлечени от стъблото, плодовете и листата на Ананаса. В допълнение на противовъзпалителното му действие, се смята, че бромелаин потенцира антибиотичното действие при инфекции на пикочните пътища.

•    Палмитоилетаноламид - ендогенен мастен амид, аналог на ендоканабиноид анандамид (АЕА). Редица клинични проучвания индикират потенциалното му действие върху болковите рецептори.

•    Витамин В6 - Водноразтворим витамин, участващ в метаболизма на аминокиселините. Липсата на витамин В6 се свързва с повишаване коцентрацията на оксалова киселина в урината.

Препоръчителна доза и начин на употреба: Препоръчително е да се приема 1 саше дневно, по възможност между храненията. Разтворете съдържанието на 1 саше в чаша вода ( 150 ml) и разбъркайте.


Предупреждения: Да се съхранява на място недостъпно за деца. Свържете се с Вашия лекар, ако сте бременна или кърмите. Не приемайте в случай на известна или подозирана свръхчувствителност към една или повече съставки на продукта. Поради естествения произход на някои съставки е възможно цветът да варира в различните партиди.


Съхранение: Да се съхранява при температура 25 °С на сухо и хладно място, далеч от източници на топлина, светлина и влага. Да не се използва след срока на годност, отбелязан на опаковката.


Опаковка: 18 сашета по 3.4 g
Дистрибутор: Shedir Pharma Srl- Italy- Via Bagnulo, 95- 80063 Piano di Sorrento (NA )
Произведено в Via Abele Merli, 1- 20095 Cusano Milanino (MI)- Италия
Дистрибутор за България: Фьоникс Фарма ЕООД, София, Околовръстен път 199А
Хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословния начин на живот.